Olivia Rodrigo Beeld © ANP

High School Musical-ster Olivia Rodrigo heeft weer hitrecord te pakken

02 juni 2021 13:09

Olivia Rodrigo (18) blijft de records aaneenrijgen. De Amerikaanse zangeres gaat ook deze week de boeken in dankzij haar prestaties in de Billboard Hot 100, waarin ze met drie singles in de top 10 staat. De 18-jarige Rodrigo is de eerste artiest die dat lukt met liedjes afkomstig van een debuutalbum.

Alle singles van het vorige week uitgekomen Sour staan deze week bij de bovenste 29 plaatsen. 'Good 4 U', vorige week nog de nummer 1, staat op de tweede plaats, terwijl 'Deja Vu' en 'Traitor' op 3 en 9 staan. Rodrigo's debuuthit 'Drivers License' keerde net niet terug in de top 10 met een plekje op 11 en ook 'Brutal' (12), 'Enough For You' (14) en 'Happier' (15) vallen er net buiten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

18-jarige Disney-ster Olivia Rodrigo verbreekt weer record

Rodrigo verbrak eerder dit jaar ook al record na record in diverse hitlijsten in binnen- en buitenland. Met enorme streamingaantallen schreef ze geschiedenis op Spotify. Zo was ze met 'Drivers License' de eerste die minstens 80 miljoen streams pakte in een week tijd, een record dat ze vorige week verbeterde toen 'Good 4 U' in zeven dagen meer dan 84 miljoen keer werd beluisterd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

High School Musical-ster Olivia Rodrigo blijft records breken

De Billboard Hot 100 wordt deze week aangevoerd door de Zuid-Koreaanse boyband BTS. In de onderste regionen staat Duncan Laurence nog altijd genoteerd met Arcade. In de zevende week daalt het winnende songfestivalliedje van 2019 van 80 naar 88.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!