Ricky Martin Beeld © ANP

Ricky Martin ontwikkelde PTSS na interview Barbara Walters

3 juni 2021 02:11

Ricky Martin (49) denkt nog geregeld terug aan een interview dat hij in 2000 gaf aan de Amerikaanse televisiepresentatrice Barbara Walters (91). In een interview met 'People' vertelt hij woensdag dat hij zich gebruikt voelde toen Walters hem naar zijn seksualiteit vroeg.

"Je kunt een einde maken aan de geruchten"

In het gesprek haalde de presentatrice geruchten aan dat de 'Livin' La Vida Loca'-zanger homoseksueel zou zijn. "Je kunt een einde maken aan de geruchten, je kunt vertellen of je homo bent of niet." Een duidelijk ongemakkelijke Martin antwoordde dat hij daar niets over wilde zeggen.

"Toen ze die vraag stelde voelde ik me gebruikt, want ik was er nog niet aan toe om uit de kast te komen", zegt de zanger, die tien jaar later alsnog bekendmaakte dat hij homo is, daar nu over. "Ik was ontzettend bang. Daar heb ik wel een beetje een posttraumatische stressstoornis aan overgehouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ricky Martin en Enrique Iglesias trappen tournee af in Las Vegas

Toch heeft Martin er achteraf spijt van dat hij zijn coming-out niet eerder had. "Mensen vragen me weleens wat ik met de kennis van nu anders had gedaan. Misschien was ik dan wel uit de kast gekomen in dat interview. Dat zou mooi zijn geweest, want toen ik dat uiteindelijk deed, voelde het echt geweldig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ricky Martin was depressief op hoogtepunt van carrière

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!