Beeld © ANP

Henny Huisman onthult 'tv-leugen' over de Soundmixshow

4 juni 2021 07:00

Urenlang kan hij in geuren en kleuren vertellen: over het televisiewerk, wat er allemaal nep aan is, maar ook over zijn persoonlijke leven. En dus deed Henny Huisman (69) dat anderhalf jaar lang aan schrijver Kevin Kraan. Zijn levensverhaal is nu gebundeld in de biografie Henny. "Ik wil mensen laten zien dat je alles kan bereiken, als je maar hard genoeg knokt", vertelt de 69-jarige Huisman aan het ANP. "Maar ik wil vooral mensen aan het lachen maken met mijn bizarre verhalen."

"Dus iedereen drukte met man en macht op de knoppen"

En dat lukt aardig, zo vindt hij zelf. In het boek blikt de televisiemaker onder andere terug op een persdag van de EO. "Ik had de hele dag interviews en moest nog even naar het toilet, als je begrijpt wat ik bedoel", begint Huisman zijn verhaal grijnzend. "Er lagen van die vochtige doekjes, dus ik dacht: 'wat goed geregeld hier bij de EO'." Die vochtige doekjes bleken alleen met onverdund chloor te zijn, om de wc-bril te ontsmetten. "M'n hele reet en alles er omheen stond in de fik. Ik deed mijn kont onder de kraan, maar dat mocht niet baten. De rest van de persdag had ik een brandende reet."

Het is een van de vele humoristische verhalen die Huisman deelt. Hij noemt het zelf dan ook een vakantieboek om bij te lachen. Zo staan er ook geheimen en 'leugentjes"' omtrent de befaamde Soundmixshow in. "Het publiek had allemaal een stemkastje, maar die waren nooit aangesloten", vertelt Huisman lachend. "Dus iedereen drukte met man en macht op de knoppen, maar de snoertjes zaten gewoon in een emmer."

Henny Huisman gaat nooit meer iets zeggen over Marco Borsato

03:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henny Huisman: 'Ik ben niet zo wanhopig als ik word neergezet'

Toch wil Henny ook een andere boodschap overbrengen met het boek. Zo gaat hij in op de dieptepunten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn broer. "Het is niet altijd makkelijk om Henny Huisman te zijn", vertelt de televisiemaker. "Op het dossier dat de psycholoog van mijn broer had, stond met koeienletters 'broer van Henny Huisman'. Het is niet leuk als die stempel er direct op wordt gezet."

Daarnaast wil hij mensen met het boek, dat vanaf vrijdag te koop is, meegeven dat alles mogelijk is. "Je kan echt alles bereiken wat je wilt, ook zonder opleiding", vertelt hij. Zelf heeft Huisman, die 'ontdekt' werd door Joop van den Ende, ook geen opleiding afgerond. "Behalve dan de Joop van den Ende-academy. En die is me een partijtje zwaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henny Huisman: 'Zit thuis niet te jammeren om op tv te komen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!