Monica Geuze Beeld © YouTube

Monica Geuze ontvangt bakken kritiek na verkiezing tot mooiste vrouw

8 juni 2021 13:00

Sinds een week mag Monica Geuze (26) zichzelf de mooiste vrouw van Nederland noemen. Een titel die ze met eer draagt, zo zegt ze in haar nieuwste vlog, maar de roem kent ook een keerzijde.

"Je hoeft het zeker niet eens te zijn met de titel, maar je hoeft toch ook zéker niet zo gemeen te zijn?"

Vorige week werd de prijs door FHM uitgereikt en Monica was de hele dag al bloednerveus, vertelt ze in de video. "Ik kwam erachter dat ik eigenlijk helemaal niet van dit soort dingen hou. Ik kreeg echt anxiety in de auto, het leek wel alsof alle bloedvaten op springen stonden. Ik dacht: als ik nu op een rode knop zou kunnen drukken dat alles ongedaan maakt, had ik het direct gedaan."

Uiteindelijk viel het toch reuze mee en is ze blij dat ze, op advies van haar lover Robbert, uit haar comfort zone is gestapt. "Ik wil nooit naar dit soort dingen, maar achteraf ben ik toch heel blij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriend Monica Geuze vol lof over relatie in lockdown: 'Heel leuk gehad'

Wat daar ongetwijfeld aan bij heeft gedragen is dat ze die avond de winst pakte en als mooiste vrouw van ons land werd bestempeld. "Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik het daar natuurlijk niet mee eens ben. Maar wel een eer dat ik 'm mag dragen."

Toch heeft het volgens Monica ook een mindere kant. "Vervolgens kijk ik wat voor stront er op het internet staat. Kijk, smaken zullen altijd verschillen, maar los van dat vraag ik me af of het in deze tijd normaal is om zó gemeen te zijn." Zo plaatste FHM het heuglijke nieuws op Instagram en stroomde de kritiek eronder binnen. Ze somt het op, van 'vriendjespolitiek' tot 'mijn hond is nog knapper' en 'jullie hebben verkeerd gekozen' en 'plastic is tegenwoordig knap'. Misselijkmakende reacties waar Monica zich gelukkig niet veel van aantrekt. "Maar het is toch gestoord. Je hoeft het zeker niet eens te zijn met de titel, maar je hoeft toch ook zéker niet zo gemeen te zijn?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze vertelt over grootse verbouwplannen van droomhuis

Ze sluit af door te benadrukken dat ze van schoonheid nooit een competitie wil maken. "En ik hoop dat alle vrouwen die in de lijst staan, maar ook vrouwen die niet in de lijst staan, voornamelijk heel blij zijn met zichzelf. Als je dat van binnen bent dan straal je dat ook naar buiten uit. Klinkt cheesy, maar ik meen het echt."

Bij de uitreiking van de FHM-verkiezing sprak RTL Boulevard met Monica en Robbert. Bekijk het interview hieronder:

Vriend Monica Geuze vol lof over relatie in lockdown: 'Heel leuk gehad'

00:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!