Estelle Cruijff Beeld © ANP

Estelle Cruijff onthult: 'Therapie heeft me goed gedaan'

10 juni 2021 16:22

Estelle Cruijff (42) onthult in een openhartig interview met 'VROUW' dat ze in therapie is geweest om enkele donkere periodes uit haar leven te verwerken.

"Ik durfde nooit te praten, altijd bang dat het verkeerd terecht zou komen"

Estelle heeft de afgelopen jaren behoorlijk veel (heftige) dingen meegemaakt. Zo is ze hardhandig beroofd van haar Rolex-horloge en was ze verwikkeld in een rechtszaak met haar ex, zakenman Jacques Parson. Ook vertelde ze vorig jaar in een gesprek met Robbert Rodenburg over haar 'hectische' relatie met kickbokser Badr Hari. 

Dit alles samen werd Estelle iets teveel en daarom ging ze met iemand praten: "Ik heb weleens in een bepaalde periode van m’n leven hulp gezocht. Dat luchtte zo op."

Ze vervolgt: "Om eindelijk eens met iemand te praten die beroepsgeheim heeft. Ik durfde nooit te praten, altijd bang dat het verkeerd terecht zou komen, waardoor ik heel gesloten was. Therapie heeft me goed gedaan. Ik leerde daar om anders te kijken naar wat me veel pijn heeft gedaan." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Estelle Cruijff wint rechtszaak en mag in huis blijven wonen

Volgens Estelle heeft iedereen weleens hulp nodig, en maakt de reden waarvoor niet uit: "Dus als ik ergens mee zit of iets doet me pijn, vraag ik hulp. Zodat ik niet langer een last op mijn schouders draag, want het leven is al zwaar genoeg." 

Na de brute overval in 2018, heeft ze EMDR-therapie (traumatherapie, red.) gedaan. "Maar sommige schade, barsten of kerven in je ziel poets je nooit meer helemaal weg. Ik ben nog steeds heel alert als ik over straat ga. Vooral in het begin was ik voortdurend bang en schichtig: 'Als ik maar niet achtervolgd word.'"

Om niet constant angstig binnen te zitten, is ze altijd naar buiten blijven gaan: "Elke dag een stapje verder en dan hard terugrennen naar huis. Je moet echt door die angst heen en dat is het meest angstaanjagende wat er is. Maar het is de enige manier om je leven terug te krijgen."

Het hele interview is in VROUW terug te lezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Botox, fillers en andere hulpmiddelen 'geen taboe' voor Estelle Cruijff

Onlangs werd Estelle nog gespot op het Spaanse eiland Ibiza. Ze was daar met haar goede vriendin Jaimie Vaes en diens vriend Lil' Kleine; hun verblijf op het eiland was helaas niet louter plezierig. Meer daarover zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Estelle Cruijff: 'Het is een trauma voor het leven'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!