Hans Kraay jr. Beeld © De Oranjezomer SBS 13-06-2021

Hans Kraay jr. ternauwernood aan de dood ontsnapt

13 juni 2021 14:07

Hans Kraay jr. (61) heeft zaterdag de dood recht in de ogen gekeken. De oud-profvoetballer was op weg richting Slot Zeist, waar de opnames van 'De Oranjezomer' plaatsvinden, toen een roekeloze automobilist met zo'n 200 kilometer per uur op hem af kwam rijden. "Ik dacht echt: ik ben dood", aldus de sportkenner.

"Ik dacht echt: ik ben dood"

Hans wil in eerste instantie zijn verhaal niet doen in de uitzending vanwege het incident rondom de Deense voetballer Christian Eriksen, die zaterdag tijdens het EK-duel tegen Finland op het veld werd gereanimeerd. "Ik vind het een beetje gênant om dat nu te zeggen", geeft hij toe als Wilfred Genee het onderwerp aansnijdt.

Hans vertelt daaropvolgend dat in Ophemert, waar 'ie woont, de wegen nogal smal zijn en je vaak moet stoppen voor tegenliggers. "Normaal komt er wel eens eentje met 60 kilometer per uur voorbij, maar er kwam nu een Audi A5 met echt 200 kilometer per uur recht op mij af in dat kleine straatje", doet een geschrokken Hans zijn verhaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ludieke vliegtuig-actie Nederlands elftal afkomstig van Oranjezomer

De 61-jarige weet gelukkig op tijd uit te wijken en komt terecht in het weiland. De roekeloze automobilist? Die reed gewoon keihard door. Volgens Hans moet de 'vieze vuile nagemaakte hondenkop' gewoon normaal rijden. Hans: "Het is niet erg als je mij doodrijdt, maar als je straks een kind doodrijdt is het veel erger. Trouwens als je mij doodrijdt is ook heel erg."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Danny Froger blikt vooruit op het EK: 'Verliezen is geen optie'

Vanavond staat Oranje voor het eerst op het veld tijdens het EK. Hoe ze zich voorbereiden op zo'n spannende wedstrijd zie je hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!