Angela de Jong Beeld © ANP

Angela de Jong: 'Ik ben er niet om bevriend te raken met BN’ers'

15 juni 2021 15:46

Menig BN'er en tv-gigant kan haar bloed wel drinken als ze weer eens genadeloos uit de hoek komt in haar column voor het 'Algemeen Dagblad'. Toch is Angela de Jong (45) niet zo makkelijk op de kast te jagen. "Ik ben er niet om vrienden te worden met BN’ers", vertelt ze in 'Veronica Superguide'. "Dat hoeft ook niet, want de meesten zijn toch een tikkie raar."

"De meesten zijn toch een tikkie raar"

Toch geeft Angela tijdens het interview toe te zijn geschrokken van de tirade die Gordon tegen haar afstak. "De eerste keer zat ik ook echt wel even als versteend op de bank. Maar na de tweede, derde en vierde keer verliest het impact", zegt ze daarover. "We vinden het heel normaal dat er columnisten zijn die over politiek schrijven, dat er kritisch naar Den Haag wordt gekeken. Net zoals er kritisch over voetbal geschreven mag worden. Voor televisie moet hetzelfde gelden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes reageert op 'haatcolumn' Angela de Jong

Toch zou Angela nooit iets schrijven dat ze niet ook in het gezicht van die persoon zou durven zeggen. Zo vertelt ze: "Omdat dat zo is, heb ik er geen probleem mee om dat ook op televisie te doen. En mijn ervaring is dat de echt groten in dit vak best een stootje kunnen hebben als ik eens iets kritisch over ze schrijf."

"Ik benader Hilversum op een meer nuchtere manier dan ze gewend zijn", gaat Angela verder. "In Hilversum kan niemand iets verkeerd doen, zijn er altijd verzachtende omstandigheden waardoor iemand een keer niet goed presteerde. Sorry, maar daar ben ik niet zo van. Iets is goed of niet. Punt."

Beau van Erven Dorens noemt kritiek Angela de Jong vermakelijk

02:04
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Beau van Erven Dorens noemt kritiek Angela de Jong vermakelijk

Spijt van haar vlijmscherpe woorden heeft ze dan ook niet snel: "Ik ben goed geïnformeerd en denk goed na over wat ik opschrijf. Dus ik heb van geen enkele column spijt. (...) Ik ga ’s ochtends echt niet handenwrijvend achter mijn computer zitten om te verzinnen wie ik nu weer eens te pakken kan nemen. Of hoe ik RTL-directeur Peter van der Vorst kan laten ontslaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong tegen familie Hazes: 'Dit is waarom jullie uitgekotst worden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!