Iron man 2 Beeld © Paramount Pictures/Disney

Scarlett Johansson: 'Black Widow was te geseksualiseerd in Iron Man 2'

16 juni 2021 14:25

In de film 'Iron Man 2' uit 2010 werd Scarlett Johanssons (36) personage Black Widow in eerste instantie neergezet als een sexy lustobject in plaats van de harde superheldin die ze in werkelijkheid was. Terugkijkend daarop zegt de actrice dat er door de jaren heen flink wat veranderd is.

"Er werd echt over haar gesproken alsof ze een object of eigendom van iemand was"

Scarlett, inmiddels 36 jaar oud, blikt terug op haar eerste film in het Marvel-universum. "Iron Man 2 was erg leuk en had veel mooie momenten, maar het personage is zó geseksualiseerd. Er werd echt over haar gesproken alsof ze een object of eigendom van iemand was", zegt de Black Widow-actrice in gesprek met Collider.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man giet slijm over Scarlett Johansson tijdens awarduitreiking

Tony Stark, het titelpersonage van de film, zegt op een gegeven moment bijvoorbeeld iets in de trant van dat hij haar 'moet hebben'. "Op dat moment voelde dat misschien wel als een compliment, omdat mijn denkwijze toen anders was", zegt Scarlett, die haar eigenwaarde van toen staafde met het soort reacties dat ze toen kreeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MTV-oeuvreprijs voor Scarlett Johansson

Tegenwoordig is de boodschap die superheldenfilms afgeven anders, meent de actrice. "Nu krijgen jonge meisjes een veel positievere boodschap. Maar het is geweldig om er deel van uit te hebben gemaakt en aan beide kanten van het spectrum te hebben gestaan. Die ontwikkeling is best cool."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marvel kondigt reeks nieuwe series en films aan in epische trailer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!