Welmoed Sijtsma Beeld © ANP

Welmoed Sijtsma blikt terug op enorme blunder Gouden Televizier-Ring Gala

16 juni 2021 16:36

Of ze nu in alle vroegte 'Goedemorgen Nederland' staat te presenteren, of aan de talkshowtafel van 'Op1' nog even het nieuws van de dag bespreekt; Welmoed Sijtsma (30) ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. In de nieuwste editie van tijdschrift 'LINDA.' gaat de presentatrice wat dieper in op haar kledingstijl en doet ze ook een fashionflater uit de doeken.

"Het is ook wel eens gebeurd dat ik mijn beha vergat"

Tijdens haar tijd bij het Jeugdjournaal droeg Welmoed meer kleding die bij haar eigen stijl paste, zoals een baggy broek met gaten, stoere Dr. Martens, leren jasje en grappige details met een printje of een glittertje. "Nu ik het 'grotemensennieuws' presenteer, kleed ik me ietsjes eleganter", stelt ze. "Met dunne hakken, jumpsuits en coltruien in neutrale kleuren zoals blauw, groen en ecru."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice Welmoed Sijtsma verbreekt verloving

Het staat Welmoed allemaal even goed, maar soms duizelt al die kleding haar wel eens. "Hoe verzinnen ze dat toch allemaal? Ik probeer bewuster te kopen, vraag me bij elk stuk af of ik er echt blij van word", geeft ze dan ook aan. En daar vallen designertassen niet onder, zo vertelt de 30-jarige in het blad. "Ik houd meer van tassen met een verhaal. Ik heb ooit een klein, verweerd tasje gekocht in Antwerpen, waarin ik in oudevrouwtjeshandschrift een briefje vond met haar adres. Zo schattig."

Toch heeft het gezicht van Op1 niet altijd tijd (en zin) om lang over haar outfit na te denken: "Twee keer per week moet ik om half vier op voor Goedemorgen Nederland. Ik poets mijn tanden en ben weg. In mijn trainingspak of joggingbroek. Het is ook wel eens gebeurd dat ik mijn beha vergat."

Welmoed Sijtsma na bijna een jaar Op1: 'Snel gegaan'

02:29
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Welmoed Sijtsma vond 'talkshowoorlog' heftig

Dat betekent niet dat Welmoed niet weet hoe ze uit moeten pakken, bijvoorbeeld voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Alleen gaat dat niet altijd even... soepeltjes. De presentatrice onthult tijdens het interview namelijk dat toen ze de jurk met sleep van Addy van den Krommenacker droeg, er iemand op ging staan en hij scheurde! "Ik helemaal in de penarie. Gelukkig was Addy heel relaxed en de scheur zo gemaakt", aldus Welmoed.

De nieuwe LINDA. ligt nu in de winkels.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talitha Muusse heeft geen spijt van Op1: 'Daar zitten voelde als een persoonlijke overwinning'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!