Matthew McConaughey Beeld © ANP

Matthew McConaughey wees rol met miljoenencontract af

17 juni 2021 04:23

Hoewel rollen in romantische komedies Matthew McConaughey (51) een riante bankrekening bezorgden, was de acteur op een gegeven klaar met het kunstje dat hij moest doen, vaak ook nog zonder shirt aan om zijn gespierde torso te tonen. Dit bekende hij in een interview met zanger Tim McGraw (54) voor een radioshow op Apple Music Country.

"Logisch dat ze dan bij mij uitkomen voor een rom-com"

"Luister, ik woon in Malibu en ga elke dag zonder shirt aan surfen. Logisch dat ze dan bij mij uitkomen voor een rom-com. En ik ben daar heel eerlijk over hoor, zonder die rollen had ik nooit de huizen aan het strand kunnen huren en het leven kunnen leiden dat ik leid. Daar schaam ik me absoluut niet voor. Maar op een gegeven moment merkte ik dat het een beetje op de automatische piloot ging als ik gevraagd werd voor weer zo'n soort rol. Dan dacht ik: oh prima, ik kan morgen beginnen als dat nodig is. En dat begon me tegen te staan, want ik wil juist graag nerveus zijn over iets en me afvragen hoe ik dit ga doen. Ik wil uitgedaagd worden en dat was niet meer het geval met die romantische rollen," aldus Matthew.

De 51-jarige Texaan speelde ondermeer met Jennifer Lopez in The Wedding Planner (2001) en Kate Hudson in How To Love A Guy In 10 Days (2003), om daarna nog een aantal romantische komedies te maken. Uiteindelijk leidde het ertoe dat de acteur dat genre niet meer wilde doen, maar hoe harder hij 'nee' zei, hoe hoger de bedragen werden die de filmstudio's hem boden. "Ze begonnen bijvoorbeeld op 6,5 miljoen euro, om het bedrag dan op te schroeven naar 8 en 10 miljoen euro. Dan zei ik opnieuw dat ik het project niet wilde doen, waarna ik 12 miljoen kreeg aangeboden. Ik ga niet zeggen om welk project het in dit geval gaat, maar ik bleef bij mijn standpunt en heb het aanbod geweigerd. Toen hadden ze wel door dat ik het echt niet meer wilde doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Matthew McConaughey doet gooi naar gouverneurschap'

In de daarop volgende 15 maanden kwam er geen enkel aanbod binnen en dacht Matthew er zelfs over om iets heel anders te gaan doen. "Ja, ik heb serieus overwogen om football coach op een middelbare school te worden, omdat dat me leuk leek. Maar dat was niet nodig omdat ik mezelf spiritueel gevonden had en ervoor had gekozen een andere weg in te slaan qua acteren. En ineens kreeg ik andere rollen, die dieper en serieuzer waren, aangeboden. Het feit dat ik twee jaar lang onder de radar ben verdwenen is uiteindelijk het beste dat me is overkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey krijgt politiek lesje van George W. Bush

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!