Beeld © Instagram Martin Garrix

Burgemeesters steken stokje voor festival Tomorrowland

17 juni 2021 18:30

De burgemeesters van de Belgische steden Boom en Rumst hebben de vergunningsaanvraag voor Tomorrowland, om eind augustus en begin september een uitgestelde editie van het dancefestival te organiseren, geweigerd. De politie zou niet de mankracht hebben voor de controles van de coronacertificaten.

Bovendien is er volgens de burgemeesters nog geen ministerieel besluit genomen voor evenementen tot 75.000 bezoekers. De festivalorganisatie spreekt donderdag van 'een mokerslag, zeer hard en onverwacht'.

Half mei meldde de Belgische overheid dat zomerfestivals als Pukkelpop en Tomorrowland, die ook bij Nederlanders populair zijn, wel kunnen doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jessie J potentiële Britse songfestivalinzending'

Vanaf 13 augustus mogen, als de coronacijfers het althans toelaten, 5000 tot mogelijk 10.000 deelnemers per festival weer uit hun dak gaan. Maar wel op voorwaarde dat zij bij de toegangspoort een bewijs van vaccinatie of een recente negatieve PCR-test kunnen overleggen.

Het toestaan van festivals en andere grote evenementen is onderdeel van een 'zomerplan' waarmee het Overlegcomité van de zes regeringen stap voor stap België weer van het coronaslot af wil halen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van Pukkelpop tot Tomorrowland: België staat zomerfestivals toe

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!