Jay-Z Beeld © ANP

Jay-Z klaagt medeoprichter eigen platenlabel aan

20 juni 2021 11:11

Jay-Z (51) heeft een aanklacht ingediend tegen Damon Dash (50), een van de medeoprichters van zijn platenlabel Roc-A-Fella Records. Volgens de rapper probeert Damon zonder toestemming het copyright van zijn debuutalbum 'Reasonable Doubt' te verkopen, zo meldt de 'New York Post'.

Damon zou het eerste album van Jay-Z uit 1995 willen verkopen als NFT. NFT staat voor 'non-fungible token' en is een digitaal voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. De eigenaar van de NFT van 'Reasonable Doubt' zou onder meer alle toekomstige inkomsten van het album krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Spotify biedt muziek Jay Z weer aan na twee jaar afwezigheid

Damon zou de rechten van het album willen verkopen tijdens een veiling, maar dat hebben de advocaten van de rapper weten te voorkomen. Toch zou hij de verkoop van de NFT niet hebben opgegeven.

Hoewel Damon medeoprichter en eigenaar van het inmiddels opgeheven Roc-A-Fella Records was, is hij geen eigenaar van 'Reasonable Doubt'. Dat maakt dat hij daarom ook niet het copyright kan verkopen, zeggen de advocaten van Jay-Z. De rapper eist dat Damon zijn verkooppogingen stopt en dat eventuele verdiensten worden terugbetaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay Z toveren Meghan Markle om tot echte koningin

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!