Beeld © ANP

Damiano van Måneskin is 'verliefd' op make-up: 'Vrienden lachten me uit'

21 juni 2021 11:23

Speciaal bezoek in 'Temple Tutorials': Måneskin heeft songfestivalhost Nikkie de Jager (27) een bezoek gebracht. Tijdens hun promotietour in Nederland laat leadzanger Damiano David (22) zich opmaken door de make-upgoeroe.

"Ik werd er meteen verliefd op"

Nikkie heeft de groten der aarde al in haar stoel mogen ontvangen. Maar na Kim Kardashian, Lady Gaga en Selena Gomez is het tijd voor Nikkies songfestivalhelden: Måneskin. Aan Damiano de eer om plaats te nemen. Zijn immer omlijnde ogen en egale huid - met dank aan foundation - zijn inmiddels zijn signature look geworden. Aan Nikkie vertelt de jonge zanger hoe zijn fascinatie voor cosmetica is ontstaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beatles-taferelen' bij 3FM voor songfestivalwinnaar Måneskin

"Ik wist tot 2016 niet van het bestaan van make-up af", vertelt de zanger aan Nikkie. "Ik was een keer bij Victoria (De Angelis, gitarist van de band, red.) thuis toen ze vroeg: wil je dit eens proberen?" Zij gaf hem toen voor het eerst een oogpotlood. "Ik had zoiets van: oké, laten we het proberen." Zijn eerste reactie? "Oh my God, het is fantastisch. Ik werd er meteen verliefd op."

"Sinds die dag draag ik make-up, zelfs als ik aan het rondhangen ben met vrienden." Zijn vrienden moesten in eerste instantie even wennen aan het nieuwe voorkomen van Damiano. "Ze maakten grapjes over mij, maar ze zijn eraan gewend. Ze snappen dat het [de make-up] mij meer op m'n gemak laat voelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger Måneskin reageert op beschuldiging drugsgebruik: 'Niets te verbergen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!