Veronica van Hoogdalem en Keyennu Lont Beeld © Instagram @ veronica_vanh

Veronica over kritiek op leeftijdsverschil met vriend Keyennu

21 juni 2021 18:32

Vanaf het moment dat Veronica van Hoogdalem (31) profvoetballer Keyennu Lont (21) voor het eerst kust onder de Japanse kersenbloesem zijn de tortelduifjes onafscheidelijk. Dat ze tien jaar in leeftijd schelen, daar komt de presentatrice later pas achter. In het zomerboek van tijdschrift 'LINDA.' vertelt ze: "Hij is verder dan zijn leeftijdsgenoten, omdat hij al jong heeft besloten wat hij wil met z’n leven."

"Toen ik hem voor het eerst zag, wist ik meteen: dit is helemaal mijn type"

Veronica en Keyennu zijn pas een tijdje aan het daten, maar leren elkaar in 2017 al kennen in een schoenenwinkel in Amsterdam. "Daar zag ik Veronica voor het eerst. Ik kende haar al wel van tv en vond haar heel leuk", vertelt Keyennu, die normaal liever op de achtergrond blijft, openlijk over hun ontmoeting. "Uiteindelijk zijn we via social media aan de praat geraakt (...) Ik ben nog nooit uit geweest en ga zelden naar feestjes, dus voor mij is social media wel handig om iemand te ontmoeten."

"Hij reageerde op wat berichtjes en toen ben ik hem maar gaan terugvolgen", vult een verliefde Veronica hem aan. "Ik kwam uit een relatie van acht jaar, dus ik had geen idee hoe daten werkte. En ik was er ook nog helemaal niet klaar voor (...) Ik was nogal kortaf in het begin, ja. Maar na een poosje bleken we een gemeenschappelijke interesse voor muziek te hebben. Ik begon me af te vragen: wie is hij eigenlijk?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veronica van Hoogdalem gelukkig in de liefde met voetballer

Uiteindelijk gaat het van DM'en, naar WhatsAppen en vervolgens ouderwets bellen voordat de vonk overslaat. Veronica weet het nog goed: "De eerste keer aan de telefoon duurde meteen anderhalf uur. Het was zo intens."

"Het voelde meteen alsof we elkaar al jaren kenden", herinnert Keyennu. "Ze is heel lief, zorgzaam en heeft positieve plannen voor haar toekomst. Ik vind het belangrijk dat iemand weet waar ze naartoe wil in haar leven."

Pas vlak voor hun eerste date komt Veronica tot de ontdekking dat haar vlam een stuk jonger is. Hoewel ze in eerste instantie het 'echt niet' vindt kunnen, spoort Keyennu haar aan hem eerst te leren kennen. "Ik merkte al snel dat ik veel van hem kon leren, omdat hij nuchter naar dingen kijkt", aldus de presentatrice. "Ik ben vaak wat hysterischer. Hij is beheerst, heeft controle; dat is een heel fijne energie. En toen ik hem voor het eerst zag, wist ik meteen: dit is helemaal mijn type."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Veronica van Hoogdalem had een-op-een met Justin Bieber

Hoewel Veronica en Keyennu inmiddels het leeftijdverschil hebben geaccepteerd, is niet iedereen even open minded. Zo vertelt Veronica regelmatig opmerkingen te krijgen in de trant van: 'Ik walg van vrouwen die profiteren van jonge, naïeve mannen', 'God zal je straffen' en 'golddigger'. Hoewel ze als BN'er wel gewend is aan kritiek, heeft ze dit nog nooit meegemaakt: "Het is zo treurig dat mensen denken dat je als oudere vrouw profiteert van een jonge man. Of dat hij niet in staat zou zijn z’n eigen keuzes te maken. Ik heb hem niet gedwongen met mij te zijn of zo (...) Ik had eigenlijk geen idee dat dat nog zo’n taboe is."

Het LINDA. Vakantieboek ligt woensdag 23 juni in de winkels. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!