Maneskin Beeld © ANP

Voorbereidingen Eurovisiesongfestival 2022 begonnen

22 juni 2021 18:41

De voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival in 2022 zijn officieel begonnen. In Genève is op het hoofdkwartier van de European Broadcasting Union de zogeheten Reference Group bij elkaar gekomen.

"Onze eerste taak is natuurlijk om in de zomer een geweldige gaststad te vinden"

De referentiegroep bestaat uit enkele delegatiehoofden, uitvoerend producenten van eerdere edities en songfestivalbaas Martin Österdahl. Het is hun taak om het evenement zonder problemen over te dragen aan de volgende organisator, in dit geval Italië. Namens de NPO waren Sietse Bakker en Astrid Dutrenit aanwezig.

Volgens de Italiaanse delegatiehoofd Simona Martorelli is er in Italië veel enthousiasme rond het songfestival. "Onze eerste taak is natuurlijk om in de zomer een geweldige gaststad te vinden voor de show van volgend jaar", zegt ze op de website van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten van optreden Måneskin bij Humberto

De overdracht tussen de organiserende omroepen is altijd een bijzonder moment, vult Martin aan. "We kijken terug op drie geweldige shows in Rotterdam en zijn verheugd om het team van de Italiaanse omroep RAI te verwelkomen", zegt hij. "We kijken nu al uit naar wat ze ons in 2022 zullen brengen."

Het songfestival vindt volgend jaar in Italië plaats dankzij de overwinning van Måneskin in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talkshow Humberto neemt maatregelen vanwege Måneskin

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!