Tomorrowland Beeld © ANP

Dancefestival Tomorrowland gaat tóch niet door

23 juni 2021 18:39

Dancefestival Tomorrowland gaat deze zomer toch niet door. De Belgische en Vlaamse regering probeerden plaatselijke burgemeesters nog te overreden hun verzet tegen het festival te staken. Maar de organisatoren zien dat niet meer gebeuren en hebben de moed opgegeven.

De organisatoren kondigen "met een zwaar gemoed" aan het festival, dat steevast ook veel Nederlanders trekt, dit jaar te annuleren. Ze hadden de editie van 2021 al anderhalve maand uitgesteld, in de hoop dat de coronacrisis dan verder zou zijn bedwongen. Maar de burgemeesters van Boom en Rumst zien het ook eind augustus nog niet zitten om het massale dansfeest te herbergen.

"Het hele team heeft gevochten tot het einde en heeft alles gedaan wat in zijn macht lag", aldus de organisatie. Ook de Belgische en Vlaamse regering bemoeiden zich ermee en probeerden Boom en Rumst op andere gedachten te brengen. Maar dat mocht niet baten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgische autoriteiten strijden voor Tomorrowland

De organisatoren willen niet naar de rechter stappen om de burgemeesters te dwingen alsnog een vergunning af te geven. "Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken", zeggen ze tegen persbureau Belga.

Tomorrowland werd, net als veel andere festivals, vorig jaar ook al geschrapt wegens de coronacrisis. Maar nu het coronavirus ook in België al maanden op zijn retour is, hadden de organisatoren voor deze zomer goede hoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Burgemeesters steken stokje voor festival Tomorrowland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!