Britney Spears Beeld © ANP

Geëmotioneerde Britney Spears: 'Ik ben een slaaf van mijn vader'

24 juni 2021 00:17

Britney Spears (39) wil af van het curatorschap van haar vader Jamie. Dat zei de geëmotioneerde wereldster tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles. Ze sprak daar voor het eerst via een audioverbinding over de situatie en deed dat in ferme taal. "Het is mijn wens en droom dat dit allemaal stopt", aldus Britney.

"Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg"

De zangeres presenteerde in haar relaas haar kant van het verhaal en vertelde de rechter dat ze zich 'een slaaf' van haar vader voelt. "Ik ben zo boos dat ik niet kan slapen, ik ben depressief en ik huil elke dag", zei Britney, die naar eigen zeggen werd gedwongen om de wereld te vertellen dat ze gelukkig was. Dat was echter allemaal een leugen. "Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg. Het slaat allemaal nergens op. Ik ben klaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriend Britney Spears maakt statement met Free Britney-shirt

Tijdens de aangrijpende getuigenis vertelde Britney dat alle beweringen dat ze aan dementie lijdt niet kloppen en dat ze de afgelopen acht jaar medicatie heeft gehad. Terwijl ze haar leven beschreef, vergeleek ze zichzelf met een slachtoffer van sekshandel. "De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen", aldus de zangeres, die ook aankondigde haar familie te willen aanklagen.

Britney beschreef ook dat ze eigenlijk wil trouwen en nog een kind wil, maar dat ze een spiraaltje heeft. "Ik wil dat het eruit gaat maar ze willen me niet naar de dokter brengen om het te laten verwijderen."

"Ik werk al vanaf mijn 17e. Ik geloof echt dat dit curatorschap verkeerd is", aldus de popster, die sinds 2008 vanwege een mentale inzinking onder toezicht van haar vader staat. "Ik kan nu geen volledig leven leiden. Ik wil dat het stopt, zonder dat het opnieuw geëvalueerd wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears spreekt voor het eerst zelf in rechtszaak

'Vader genoot van macht' 

De zangeres maakte tijdens de hoorzitting ook korte metten met haar vader, Jamie Spears. "Hij genoot ervan om controle over me te hebben. Niet voor 100, maar voor 1000 procent. Ik word in feite misbruikt en dat al 13 jaar lang. Ik wil nu mijn verhaal doen, zodat iedereen misschien begrip krijgt voor de schade die mij is toegebracht. Toen en nu nog steeds."

Ze vervolgt: "Ik werd gedwongen het medicijn lithium te gebruiken, dat je gemoedstoestand moet stabiliseren. Daardoor had ik het gevoel de hele dag dronken te zijn. Ik kon niet meer voor mezelf opkomen en was bang om een gesprek aan te gaan met zowel mijn vader als moeder," aldus Britney.

De rechter lastte na een poosje een pauze in, om alle partijen even rust te geven, om daarna weer verder te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears-fans kunnen live meeluisteren met haar hoorzitting

Nieuwe inzichten

Ook geeft Britney aan dat ze in het afgelopen coronajaar veel nieuwe inzichten heeft gekregen. "Ik weet dat ik bang ben voor mensen en eigenlijk niemand vertrouw. Voor mij is het onbegrijpelijk dat ik therapie moet volgen op een plek waartoe fotografen makkelijk toegang kunnen krijgen, dat is heel pijnlijk. Ze maakten foto's van me toen ik daar afgelopen dinsdag huilend vertrok. Waarom kan die therapeut niet gewoon bij mij thuis langskomen, zodat ik privacy heb en kan praten zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een leger aan paparazzi buiten op me staat te wachten?" aldus de zangeres.

Ook was Britney niet bepaald blij met haar zorgmanager Jodi Montgomery, die sinds een aantal maanden bepaalt wat ze wel en niet mag doen op privégebied. Zo vertelde ze dat Montgomery 'heftig' is.

De rechter bedankte de zangeres voor haar moed eerlijk haar verhaal te doen, voordat er een pauze werd ingelast. Na de pauze werd de audio uitgezet, omdat er onrechtmatige opnames gemaakt zouden zijn en er teveel live tweets over de zaak rondgingen. Fans maakten zich direct bezorgd of dat niet ook een slinkse zet was van Britneys vader om haar de mond te snoeren.

'Als we niet meer kunnen mee luisteren, hoe weten we dan of de waarheid gesproken wordt in de rechtszaal? Zou dit weer een truc zijn van haar vader en zijn advocaten, die zíj overigens moet betalen?' schrijft een fan.

Een ander zegt: 'Hier klopt iets niet. We hebben haar de hele tijd kunnen horen en na de pauze is er 'ineens' een probleem. Britney heeft zelf gezegd dat ze de zaak publiekelijk wil stellen, zodat iedereen haar kant van het verhaal kan horen. En opeens wordt de audio afgesloten. Heel toevallig allemaal.'

Ook Amerikaanse nieuwssites melden dat de zaak niet meer te volgen is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier zie je vanavond de nieuwe Britney Spears-docu

Veel steunbetuigingen 

Via sociale media hebben meerdere sterren hun steun betuigd aan Britney. Zo liet Mariah Carey weten: 'Britney, we houden van je. Blijf sterk!'. Mariah kampte in het verleden ook met mentale problemen, waarvoor ze zich liet opnemen in een kliniek. De druk van het altijd maar moeten presteren, slank en mooi zijn, mensen moeten 'pleasen' en vooral je eigen mening niet verkondigen, zijn zaken waarmee zij ook te maken gehad heeft.

Zangeres Halsey schreef: 'God zegene Britney Spears. Ik hoop met heel mijn hart dat ze vrijheid krijgt en bevrijd wordt uit deze mishandelende situatie. Ik bewonder haar moed om voor zichzelf op te staan vandaag. Daarbij wil ik tegen iedereen die denkt zeggenschap te hebben over het feit dat iemand een kind op de wereld zou willen zetten: fuck you!'. De laatste opmerking slaat op de uitspraak die Britney deed over dat ze graag wil trouwen en een kind wil krijgen met haar vriend Sam Asghari, maar dat dat niet mogelijk is omdat ze een spiraaltje heeft. En haar vader en zorgmanager zouden verbieden die eruit te laten halen door een dokter.

'Komende maanden verandert er niets in zaak Britney Spears'

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!