Bilal Wahib Beeld © ANP

Bilal Wahib doet vrijdag voor het eerst zijn verhaal na ophef

25 juni 2021 14:30

Acteur en rapper Bilal Wahib (22) doet vrijdagavond voor het eerst zijn verhaal na een schandaal van eerder dit jaar. Hij zal te gast zijn in de talkshow 'Op1', zo is te lezen op Twitter. Bilal zorgde in maart voor veel ophef nadat hij een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een Instagram-livesessie.

"BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af"

De talkshow schrijft in een bericht op Twitter: 'Bilal Wahib doet vanavond bij Op1 voor het eerst zijn verhaal, nadat hij in maart een minderjarige uitdaagde zijn geslachtsdeel te tonen op Instagram. Wahib werd daarna door vrijwel iedereen geboycot. Hoe gaat het nu met hem en hoe heeft hij afgelopen periode beleefd?' 

RTL heeft besloten af te zien van een interview met Bilal bij een talkshow op de televisiezender, dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP. De RTL-woordvoerder zegt meerdere keren 'goed contact' te hebben gehad met het management van Wahib voor een interview, zowel voor de talkshow van Beau van Erven Dorens als die van Humberto Tan. "Maar na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM-dj Sander Hoogendoorn draait nummer van gecancelde Bilal

Bilals platenlabel, TopNotch, liet hem na het incident binnen een paar uur vallen, terwijl het bedrijf geen reactie gaf toen hun ster Lil' Kleine werd aangehouden vanwege een geweldsincident op Ibiza. Ook beëindigde omroep BNNVARA de samenwerking met Bilal. 

Voor NPO Zapp maakte Bilal het programma Teenage Boss. Een woordvoerder liet destijds aan RTL Boulevard weten dat de beelden onacceptabel zijn voor de zender. "BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment probeert BNNVARA in contact te komen met de betrokkenen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitteraars: 'Lil' Kleine net zo fout als Bilal Wahib, oneerlijk'

Bilal is binnenkort wél weer in de bioscopen te zien. Hij speelt een rol in Meskina, een nieuwe bioscoopfilm met Maryan Hassouni en Soundos el Ahmadi. De komedie gaat over Leyla (Hassouni), een dertiger die geen man, kind of goede baan heeft en daarom wordt bestempeld als een loser. De film draait vanaf 22 juli.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander van LuckyTV: 'Grappen over kneus Bilal moeten kunnen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!