Lil' Kleine Beeld © ANP

Deelnemers vinden Lil' Kleine-cursus deceptie: eisen geld terug

27 juni 2021 13:13

Zeker zeventien mensen die zich hebben ingeschreven voor de Street Academy, een online-instituut waar Lil' Kleine (26) zich aan verbonden heeft, eisen hun geld terug. Ze voelen zich belazerd omdat de dure opleiding niets voorstelt. Dat schrijft 'Quote' op basis van een brief die naar de academy is gestuurd.

Volgens de groep zijn de 'colleges' gewoon filmpjes en interviews op internet, gaan aangekondigde events niet door, wordt er nauwelijks gecommuniceerd en is ook van de overige beloftes weinig terechtgekomen. De cursisten willen begin juli hun geld terug hebben anders stappen ze naar de rechter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John: 'Jeugdzorg moet bezoekje brengen aan Lil' Kleine'

Quote schreef in maart al over de gang van zaken binnen Street University nadat een journalist undercover deelnam aan de opleiding. Voor 2000 euro zouden cursisten wekelijks college krijgen en begeleid worden door invloedrijke mensen, onder wie Lil' Kleine. Wie nog eens 1500 euro zou betalen kreeg een persoonlijk gesprek met de rapper. De journalist merkte toen al op dat het geld slecht besteed was.

Lil' Kleine werd vorige zomer groots aangekondigd als 'hoofddocent' van de Street Academy. Hij zou onder meer zijn kennis op het gebied van muziek, mindset en ondernemen delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Muziek Lil' Kleine toch weer gedraaid op FunX

Het management van Lil' Kleine en de organisatie van Street Academy waren zondag niet direct bereikbaar voor commentaar.

De rapper ligt op dit moment onder vuur door een vermeend geweldsincident op Ibiza, waarbij zijn vriendin Jaimie betrokken zou zijn geweest. In een opiniestuk over de reactie van platenmaatschappij Top Notch in Het Parool wordt de zanger een giftige man genoemd. Ook de moeder van Jorik reageerde onlangs op de ophef. Je bekijkt haar reactie hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!