Måneskin Beeld © ANP

Deze Italiaanse stad meldt zich als eerste aan voor songfestival

29 juni 2021 13:35

Turijn is de eerste Italiaanse stad die zich officieel kandidaat wil stellen om het Eurovisiesongfestival van 2022 te organiseren. Het stadsbestuur steunde maandag unaniem een voorstel om een bidbook in te dienen.

In het bidbook proberen geïnteresseerde steden straks de organisatie te overtuigen dat ze het evenement kunnen huisvesten. Er wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mannen Måneskin maken statement en zoenen tijdens optreden

Eerder lieten lokale politici in onder meer Milaan, Bologna, Rome en Pesaro ook al doorschemeren dat ze het songfestival naar hun stad willen halen. De Italiaanse omroep Rai moet in de komende tijd een keuze maken.

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. In 1992 vond het evenement, na de zege van Toto Cutugno, plaats in Rome. In 1965 had Napoli de eer toen Gigliola Cinquetti een jaar eerder met de beker naar huis ging. Overigens hebben de leden van Måneskin ook al laten doorschemeren welke stad hun voorkeur heeft. Dat zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Damiano van Måneskin is 'verliefd' op make-up: 'Vrienden lachten me uit'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!