Monica Geuze Beeld © Like Monica / Videoland

Monica vindt ouderschap soms best slikken: 'Ben ook maar meisje van 26'

30 juni 2021 17:04

In de nieuwste aflevering van 'Like Monica' kan Monica Geuze (26) een traantje niet voorkomen. Niet alleen vindt ze het soms vervelend dat haar dochtertje Zara-Lizzy voornamelijk telefonisch contact heeft met haar vader Lars Veldwijk (29), ook ziet ze er tegenop om twee weken van haar gescheiden te zijn door de opnames van 'Temptation Island'.

"Ik zou echt niet weten hoe ik het zou doen als hij er niet is"

"Als Zara-Lizzy met Lars belt is ze instant blij", begint Monica haar verhaal over de band tussen haar ex en dochtertje. "Alleen zien ze elkaar via FaceTime. Ondanks dat hij er niet fysiek is, is hij wel constant in haar leven met beeld en geluid." 

Hoe prettig ze dat ook vindt, Monica moet het wel alleen doen. En dat is soms best heftig. "Rob helpt me natuurlijk ook", zegt ze tussen de tranen door. "Alleen ik zou echt niet weten hoe ik het zou doen als hij er niet is."

Monica emotioneel door afwezigheid Lars: 'Moet het alleen doen'

01:25
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriend Monica Geuze niet gediend van 'vuilnisbelt' in huis

Ze vertelt dat Lars wel meedenkt en haar zoveel mogelijk wil ontlasten, maar de verantwoordelijkheid wordt er niet minder om. "Er ligt best wel een druk op mijn schouders af en toe. Soms denk ik: dat verantwoordelijkheidsgevoel had ook met vijftig procent minder kunnen zijn als je bijvoorbeeld co-ouderschap doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica over realityserie: 'Robbert nog geen fan van camera'

Toch begrijpt ze dat het haar eigen keuze is geweest en ze is natuurlijk ook dolblij met haar mini-me. "Maar ik ben ook een meisje van 26 die soms ook dat zorgeloze en 'niet rekening houden met' wil ervaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriend Monica Geuze vol lof over relatie in lockdown: 'Heel leuk gehad'

Ook tijdens het weekendje weg met Robbert komt Zara-Lizzy even ter sprake. Binnenkort vertrekt Monica naar het buitenland voor de opnames van Temptation Island, en ze ziet er nu al tegenop om haar kleintje te moeten missen. "Ik mis haar dan zo erg. Toch wel pittig. In het begin trek ik het nog wel, maar net over de helft moet ik gewoon in bed huilen."

Toch is ze ook op dit aspect zielsgelukkig met Robbert in haar leven. "Ik weet dat ik haar gewoon twee weken bij jou zou kunnen achterlaten, en dat het dan goedkomt." 

Dat het wel goed zit tussen die twee, vertelde Robbert ook bij RTL Boulevard:

Vriend Monica Geuze vol lof over relatie in lockdown: 'Heel leuk gehad'

00:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!