Quentin Tarantino Beeld © ANP

Quentin Tarantino wilde meer doen tegen Harvey Weinstein

1 juli 2021 03:24

Quentin Tarantino (58) heeft er spijt van dat hij nooit met Harvey Weinstein (69) heeft gepraat over de manier waarop de producent met vrouwen omging. De regisseur vertelde in de podcast van Joe Rogan (53) dat hij en vele anderen wisten dat Harvey geregeld "ongewenste avances" maakte.

"Maar ze hebben wel dingen gehoord"

"Ik wist niets over verkrachtingen en dat soort zaken, maar ik wist wel wat voor type hij was. Ik zag het als zo'n baas die constant achter zijn secretaresse aanzit", aldus Quentin. "Ik zag het als ongewenste avances. Ik wou dat ik hem daarop aangesproken had, dat ik had gezegd 'Harvey, dat kun je niet doen, je zet alles op het spel'. Ik denk dat niemand in zijn omgeving dat heeft gedaan, terwijl iedereen ervan wist. Niet van verkrachtingen waarschijnlijk. Maar ze hebben wel dingen gehoord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boek Quentin Tarantino ook in de Nederlandse schappen

De regisseur liet in oktober 2017, toen de beschuldigingen aan het adres van Harvey aan het licht kwamen, al weten op de hoogte te zijn geweest van grensoverschrijdend van de producent. Tijdens zijn relatie met Mira Sorvino had de actrice hem verteld dat zij slechte ervaringen met Harvey had. Ook had hij andere geruchten gehoord. "Ik wist genoeg om meer te moeten doen dan ik heb gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quentin Tarantino voor het eerst vader geworden

Dit is de gevangenis waar Harvey Weinstein zijn straf zal uitzitten

01:46