Billy de Palma Beeld © RTL / VIdeoland

Dit gebeurt er in de bloedstollende cliffhanger van GTST

01 juli 2021 11:46

Elk jaar zitten duizenden kijkers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' weer op het puntje van hun stoel voor de spannende laatste aflevering van het seizoen, de welbekende cliffhanger. Ook dit jaar zorgt de cliff voor een paar prangende vragen na het bekijken ervan. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal vóór de aftiteling begint te lopen?

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden.

"Jij bent echt de grootste klootzak die ik ooit heb ontmoet. Hier ga je spijt van krijgen"

De aflevering begint al meteen spannend. Billy de Palma biedt Leon, een handlanger van haar man Richard van Nooten, in het geheim aan om voor haar te werken. Wanneer hij dat niet ziet zitten, slaat zij hem neer met een beeld. Het bloedt druipt daarvan af, waardoor het er alle schijn van heeft dat hij door de harde klap is overleden. 

Billy, die even later een privéjet boekt om naar Costa Rica te 'vluchten', verkoopt ondertussen het veilinghuis terug aan haar beruchte tegenstander Ludo Sanders. Wat hij niet weet, is dat ze even later ook Richard een contract laat ondertekenen. Hierdoor wordt hij in een klap algemeen directeur van het veilinghuis. Door deze zet zijn de twee aartsrivalen ineens met elkaar verbonden. "Ze heeft je genaaid. En mij ook", zo vat Ludo het aan het eind van de aflevering mooi samen tegenover Richard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-fans opgelet: serie komt tijdens zomerstop met podcast

Ondertussen maakt Marwan aan Nanda duidelijk dat hij niet verliefd op haar is, tot haar grote verbazing: "Waarom deed je dan alsof dat wel zo was?" Marwan verklaart dat hij een lul is en dat Nanda er wel goed uitziet, maar dat er gewoon niet méér inzit. "Je hebt me gewoon gebruikt. Dankzij jou ben ik ook nog mijn baan kwijt", laat zij zich ontvallen. "Jij bent echt de grootste klootzak die ik ooit heb ontmoet. Hier ga je spijt van krijgen." 

Niets is minder waar, want wanneer Marwans broertje Ilyas de volgende dag in de buurtsuper aan het werk is, wordt hij plotseling neergestoken. Dit naar alle waarschijnlijkheid door vrienden van Nanda, die Ilyas voor Marwan aanzagen. Wanneer Jojo hem later op de grond aantreft, gilt ze het uit: "Help, help! Wat moet ik doen?" 

Of Ilyas het steekincident overleeft, is nog maar de vraag. Daar komt vanaf 30 augustus een antwoord op, wanneer het 32ste seizoen van de soapserie begint. Het wordt een lange zomer...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nina en Bing uit GTST vertrekken naar Indonesië

De GTST-cliffhanger moet op televisie nog worden uitgezonden: bij Videoland is de serie namelijk vooruit te kijken. Op donderdag 8 juli is 'ie te zien op RTL 4, uiteraard op het vaste tijdstip van 20.00 uur.

Vanaf 5 juli doet daarmee voor de tv-kijkers ook een nieuw personage zijn intrede: acteur Kiefer Zwart is zien als huisarts Roman van Loon. RTL Boulevard sprak onlangs nog met de acteur over zijn nieuwe avontuur:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robin Martens over onverwachte GTST-exit: 'Zat nog zo lekker daar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!