Matthew McConnaughey Beeld © ANP

Matthew McConaughey spreekt Amerika toe op nationale feestdag

05 juli 2021 04:18

De Verenigde Staten stonden op 4 juli stil bij de nationale feestdag Independence Day, de dag waarop het land 245 jaar geleden onafhankelijk werd. Matthew McCounaghey (51) deed dat door een filmpje op sociale media te zetten, waarin hij zijn mede-landgenoten toespreekt.

"We moeten blijven leren, groeien, vallen en weer opstaan"

'Gefeliciteerd Amerika met het feit dat we onze onafhankelijkheid kunnen vieren en het moment waarop onze natie werd gesticht. Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk zijn we als land nog maar baby's of pubers, vergeleken bij landen die al langer bestaan. En net zoals baby's en pubers te maken hebben met groeistuipen, hebben wij dat ook. Dat is gewoon de realiteit en dat is alleen maar goed. We moeten blijven leren, groeien, vallen en weer opstaan. We moeten hoop blijven houden terwijl we bouwen, want dat is wat wij doen', aldus Matthew.

Hij vervolgt: 'We moeten ervoor zorgen dat wij, als Amerikanen, elkaars individualiteit respecteren maar als geheel samenkomen en collectief de schouders eronder zetten. Neem dit weekend daarom ook eens de tijd om te reflecteren en na te denken hoe we verder kunnen komen en hoe we als natie nog beter en sterker worden. Nogmaals van harte Amerika, let's rock!'

De acteur flirt met het idee om zich te gaan mengen in de strijd voor het gouverneurschap van 'zijn' staat Texas, waarin hij het tegen de huidige Republikeinse gouverneur Greg Abbott zou moeten opnemen, mocht hij gekozen worden tot Democratische kandidaat. Zo ver is het echter nog lang niet en als het aan een aantal volgers van Matthew ligt, gebeurt dat ook niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey wees rol met miljoenencontract af

'Alsjeblieft geen acteurs, realitysterren of andere beroemdheden meer in het Witte Huis. Houd het gewoon bij acteren, iets waar je goed in bent', aldus een volger. Een ander zegt: 'Waarom moeten celebrities zich nodig met de politiek bemoeien? Daar wordt het land niet beter van, dat hebben we met de vorige president kunnen zien.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey wees rol met miljoenencontract af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!