Henk Krol Beeld © ANP

B&B Henk Krol is volgens MAX Vakantieman niet zo hygiënisch

6 juli 2021 12:13

Maandagavond was de eerste aflevering van een nieuw seizoen van 'MAX Vakantieman' te zien bij NPO1. Daarin worden veel misstanden rond vakanties en reizen aan de kaak gesteld. Ook maakt elke week een mystery guest zijn opwachting om een bezoek brengen aan een bed & breakfast - deze week aan die van niemand minder dan Henk Krol (71).

"De ramen zijn schoon, de ramen netjes en de vitrage wegbezuinigd"

Henk opende zijn B&B in het Brabantse Best eind april en sindsdien geniet hij van een ietwat 'rustiger' leven dan in de hoogtijdagen zijn politieke carrière. De MAX Vakantieman-mystery guest wordt door Henk himself ingecheckt en slaapt in de Amerika-kamer, voor zo'n 162 euro per nacht (inclusief ontbijt!). De kamer is van alle gemakken voorzien: van een tv, tot kunst aan de muur, een rookmelder en een ware love seat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omroep MAX gaat op zoek naar operatalent

Het verblijf van de mystery guest wordt op vier verschillende categorieën beoordeeld: algemene indruk, hygiëne, sanitair en bedden. Voor de algemene indruk slaagt Henk met vlag en wimpel: "De ramen zijn schoon, de ramen netjes en de vitrage wegbezuinigd. Het uitzicht? Prachtig!" stelt de gast. Henk gaat zelfs vrolijk met hem op de foto en staat altijd voor zijn gasten klaar. 

Helaas is de kamer wat minder hygiënisch: op de zichtbare plekken is er geen stof te bekennen, maar wel bovenop kastjes of achter het bed. Het oordeel is dan ook: matig. Net zoals het sanitair overigens. "De pot is verzegeld en schoon, net zoals de douchekop. Het putje lijkt keurig, maar is wel toe aan een uitgebreide beurt, ieh!"

Tot slot worden de bedden beoordeeld: "Je zakt erin weg, maar de lakens zijn schoon en de matrassen goed ingepakt in kunststof." De bedden krijgen dan ook een prima voldoende, net zoals het eindoordeel: "Deze B&B is eigenlijk een pittig geprijsd hotel met Henk Krol als manager. Is dat erg? Nee hoor! Niet als je wilt genieten van een mooie omgeving en een praatje wil maken met een BN'er. Best, adieu!" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxim beoordeelt de B&B van Henk Krol

Uiteraard hebben ook veel kijkers genoten van het bezoekje, zo is op Twitter te lezen. Hieronder enkele reacties. 

Onlangs bracht 'onze' Maxim Hartman onlangs ook nog een bezoekje aan de B&B in het pittoreske Best. Wat híj er van vond, zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Krol gaat eindelijk op de knieën voor zijn Aldo

Maxim beoordeelt de B&B van Henk Krol

04:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!