Arjen Lubach Beeld © ANP

Arjen Lubach is meest invloedrijke persoon in de media

7 juli 2021 23:42

Na negen jaar staat John de Mol (66) niet meer bovenaan DeMedia100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. John is van de troon gestoten door Arjen Lubach (41) en staat nu op een tweede plaats, zo werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens het DeMedia100 Diner in de Kromhouthal in Amsterdam.

De meest invloedrijke vrouw in de media is dit jaar opnieuw Eva Jinek. Zij staat wederom op plek drie. In de top 10 van de lijst staan net als in de negende editie vorig jaar drie vrouwen. Behalve Eva zijn dat Linda de Mol (5) en Chantal Janzen (7). De hoogste nieuwe binnenkomer is Marieke Elsinga, zij staat op de 24ste plek.

Het aantal vrouwen op de lijst is ook deze keer gestegen. In 2012 stonden in DeMedia100 twaalf vrouwen, vorig jaar waren het er 30 en deze editie zijn het er 34.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach pakt het deze zomer stuk groter aan met try-outs

DeMedia100 wordt jaarlijks vastgesteld na onderzoek van onderzoeksbureau MediaTest. Voor het onderzoek zijn dit jaar 40.000 professionals uit media en marketingcommunicatie uitgenodigd, waarvan er 1300 hebben meegedaan. Zij kozen hun tien favorieten uit de driehonderd genomineerden. Ook worden er jaarlijks verschillende deellijsten samengesteld zoals onder meer DeInfluencer50, DeNieuwsmedia50 en DeRadio50.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach keert 'bijna dagelijks' terug op tv

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!