Eurovisiesongfestival podium Beeld © ANP

Italiaanse steden dingen mee voor Eurovisiesongfestival 2022

08 juli 2021 09:27

Italiaanse steden die volgend jaar het Eurovisiesongfestival willen organiseren, kunnen zich vanaf nu melden bij de Italiaanse omroep Rai. Geïnteresseerden kunnen tot en met maandag een bidbook inleveren. In een bidbook proberen steden de organisatie te overtuigen dat ze het evenement kunnen huisvesten.

Er wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

Rai heeft een aantal vereisten opgegeven. Zo moet er een internationale luchthaven binnen 1,5 uur te bereiken zijn en moet de stad minstens 2000 hotelkamers beschikbaar hebben. De arena moet een capaciteit hebben van minstens 8000 tot 10.000 bezoekers en er moet ruimte zijn voor zo'n duizend journalisten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Turkije doet mogelijk volgend jaar weer mee met Eurovisiesongfestival

Een van de steden die een bidbook zal inleveren is Turijn. Het stadsbestuur steunde eind vorige maand unaniem een voorstel daarvoor. Ook lokale politici in onder meer Milaan, Bologna, Rome en Pesaro lieten eerder doorschemeren dat ze geïnteresseerd zijn.

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. Twee jaar geleden dienden in Nederland in totaal vijf steden een bidbook in. Naast Rotterdam waren dat Maastricht, Den Bosch, Arnhem en Utrecht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voorbereidingen Eurovisiesongfestival 2022 begonnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!