Billie Eilish Beeld © ANP

Billie Eilish maakt beter album door therapie

9 juli 2021 12:36

Billie Eilish (19) vindt haar nieuwe album veel beter dan haar debuutplaat. Dat zegt de Amerikaanse singer-songwriter in een interview met Zane Lowe op 'Apple Music 1'. Op 'Happier Than Ever' staat de beste muziek uit haar carrière tot nu toe en dat komt volgens haar door therapie.

"Tijdens therapie praat ik over dingen waar ik in mijn dagelijkse leven niet eens aan denk"

"Ik hou van therapie", zegt ze tegen Zane. "Het heeft een reinigende werking." Billie is ervan overtuigd dat de wekelijkse therapiesessies haar geholpen hebben bij het creatieve proces rond haar plaat. "Tijdens therapie praat ik over dingen waar ik in mijn dagelijkse leven niet eens aan denk. En dan denk ik in de loop van de week dat ik over dingen waar we over spraken zou kunnen schrijven. Dat maakt het interessant en nuttig." Billie gaat zelfs zo ver dat ze iedereen aanraadt in therapie te gaan. Ook mensen die gelukkig zijn of een perfect leven leiden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish door het stof om racistisch filmpje

'Happier Than Ever' is de opvolger van 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' Het nieuwe album verschijnt eind deze maand. Inmiddels zijn er al een aantal tracks gedropt. Vrijdag werd daar 'NDA' aan toegevoegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Billie Eilish krijgt eigen tv-special bij BBC'

Billie Eilish verbaast vriend en vijand met totaal nieuwe look

04:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!