Heidi Klum Beeld © ANP

Heidi Klum over Victoria's Secret: 'Ze moesten veranderen'

13 juli 2021 03:49

De veranderingen die Victoria's Secret heeft aangekondigd komen geen dag te vroeg wat Heidi Klum (48) betreft. Volgens de voormalige 'angel' van het lingeriemerk heeft de herlancering iets te lang op zich laten wachten.

"Ze veranderen al een tijdje, maar het duurde te lang"

"Het is goed, want ze moesten veranderen", stelde de Duitse in het Australische radioprogramma The Sunday Project. "Dat doen ze ook al een tijdje, maar het duurde te lang." Wel zei Heidi dat ze erg blij is dat Victoria's Secret "eindelijk begrijpt dat er allerlei verschillende mensen zijn die graag iets moois dragen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Modellen zetten zich in tegen Victoria's Secret-topmannen

Het lingeriemerk kwam in zwaar weer terecht na beschuldigingen van een vrouwonvriendelijke bedrijfscultuur, wangedrag van een van de managers en de aanhoudende kritiek op de Victoria’s Secret Fashion Show. Die catwalkshow, op het hoogtepunt rond de eeuwwisseling goed voor 12 miljoen kijkers in de VS alleen, schetste volgens de critici een onrealistisch beeld van het vrouwelijke lichaam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria's Secret-model is het eens met stoppen lingerieshow

Met de herlancering onder de naam VS Collective hoopt het bedrijf de reputatie weer wat op te schroeven. In plaats van superslanke modellen, heeft het nu vrouwen gecontracteerd die het "toonaangevende iconen" noemt. Onder meer voetbalster Megan Rapinoe, actrice Priyanka Chopra en transgender model Valentina Sampaio zijn de nieuwe gezichten van Victoria's Secret.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!