Beeld © ANP

Zeventien Italiaanse steden dienen bidbook in voor songfestival

13 juli 2021 16:16

Maar liefst zeventien Italiaanse steden willen volgend jaar het Eurovisie Songfestival organiseren. Zij hebben bij de Italiaanse omroep Rai een bidbook ingediend en zich daarmee officieel kandidaat gesteld, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Op de lijst staan Bologna, Genua, Florence, Milaan, Rome, Turijn, Triëst, Alessandria, Matera, Pesaro, Rimini en Viterbo. Ook Acireale, Bertinoro di Romagna, Jesolo, Palazzolo Acreide en Sanremo doen een gooi naar het huisvesten van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Italiaanse steden dingen mee voor Eurovisiesongfestival 2022

Rai maakt eind augustus in samenspraak met de European Broadcasting Union een beslissing. Van elke kandidaatstad wordt nu bekeken of ze voldoen aan de eisen. Er wordt gelet op een passende locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

Rai maakte vorige week al een aantal vereisten bekend. Zo moet er een internationale luchthaven binnen 1,5 uur te bereiken zijn en moet de stad minstens 2000 hotelkamers beschikbaar hebben. De arena moet een capaciteit hebben van minstens 8000 tot 10.000 bezoekers en er moet ruimte zijn voor zo'n duizend journalisten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager in extase door zoenende mannen Måneskin

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam mag Italië voor de derde keer het songfestival organiseren. Twee jaar geleden dienden in Nederland vijf steden een bidbook in. Naast Rotterdam waren dat Maastricht, Den Bosch, Arnhem en Utrecht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!