Amber Brantsen Beeld © ANP

Amber Brantsen riep tijdens bevalling: 'Wil een keizersnee!'

14 juli 2021 15:19

In de podcastserie 'Podnataal' is 'NOS Journaal'-presentatrice Amber Brantsen (31) openhartig over haar eerste bevalling, dochtertje Taylor, van begin dit jaar.

"Dit kan niet zo zijn dat ik net een ruggenprik heb gehad, en nu zit ik tegen het dak aan"

Zo vertelt Amber tegen de maker van de podcast, Simone Wijnands, onder andere dat ze van te voren een bevallingsplan had opgesteld en een hypnobirthing zwangerschapscursus had ondergaan. In deze cursus wordt geleerd hoe (zwangere) vrouwen eenvoudig in een 'diepe ontspanning' kunnen raken. "We zijn helemaal niet van het zweverige, maar het is misschien wel goed voor mij om die kant te ontdekken en om te kijken of dat wat voor mij is. Daar hebben we een paar dingen van opgepikt en na die cursus wilde ik ook wel thuis bevallen", vertelt Amber. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere Amber Brantsen breekt journaaluitzending af

De presentatrice had ook de hulp ingeschakeld van een doula, een vertrouwenspersoon en hulp tijdens de zwangerschap die altijd klaarstaat om te helpen. Toch verliep de bevalling niet van een leien dakje. De weeën hielden erg lang aan en hoewel Amber liever thuis had willen bevallen, is ze uiteindelijk toch naar het ziekenhuis gegaan, waar ze ook een ruggenprik kreeg. Ook kreeg ze daar extra weeënopwekkers: "Ineens ging het best wel hard en werd ik een beetje gek. Toen werd het niet zo leuk meer. Ik zei: 'Dit kan niet zo zijn dat ik net een ruggenprik heb gehad, en nu zit ik tegen het dak aan. Wat is er aan de hand?'" 

Amber had zoveel pijn door de weeënopwekkers dat ze 'uit ellende' om een keizerssnee riep, ook omdat de gynaecoloog niks tegen haar pijn kon doen. Toen ze uiteindelijk wel mocht beginnen met persen, werd het haar even te veel. "Ik dacht, ik weet niet hoe ik dit ga doen." Uiteindelijk beviel Amber, drie kwartier later en op haar zij, van haar dochtertje Taylor

Het openhartige verhaal is hieronder te beluisteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Brantsen bevallen van dochter: 'Ze is een engeltje'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!