Esmee van Kampen, Isa Hoes en Winonah de Jong Beeld © ANP

Esmée van Kampen, Isa Hoes en Winonah de Jong in bikini op cover LINDA.

19 juli 2021 18:00

Nadat haar bikini-cover vorige zomer nogal wat reuring opleverde, heeft Linda de Mol (57) besloten de traditie voort te zetten met haar gelijknamige tijdschrift. Dit jaar weet 'LINDA.' zelfs drie bekende vrouwen te strikken voor de cover: Esmée van Kampen (33), Isa Hoes (54) en Winonah de Jong (39).

"Je mist zo veel van de wereld als je je laat leiden door de oordelen van anderen"

Wie 'a' zegt moet ook de 'b' van body confidence zeggen, aldus Linda. Daarom plaatst tijdschrift LINDA. deze zomer niet één, maar drie prachtige vrouwen in badkleding op de cover 'dat laat zien dat vrouwenlichamen in alle vormen, maten en kleuren komen en alle-maal prachtig zijn'. 

Volgens Linda is het belangrijk om deze boodschap uit te blijven dragen en moeten vrouwen vooral niet wegduiken als er weer een vakantiefoto van hen gemaakt wordt. 'Bij mij werkte het goed vorig jaar. Door mijn onzekerheden eerlijk met jullie te delen en erbij te schrijven dat het eigenlijk natuurlijk nergens op slaat, voelde ik me de hele zomer lekkerder in mijn vel', schrijft de tv-koningin in haar voorwoord. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Chantal Janzen reageert op Linda de Mol als 'nieuwe collega'

"Mijn eerste reactie was: help, nee zeg. En direct daarna zei ik ja, juist dáárom. Ik vind dat ik op een leeftijd ben waarop ik mezelf meer moet uitspreken", vertelt Isa in het tijdschrift over het belang van de shoot. Volgen de actrice zou het niet bijzonder moeten zijn dat iemand als Miljuschka Witzenhausen eerlijke foto’s van zichzelf deelt. "Laten we het elkaar gunnen om blij te zijn met ons lichaam en praten over de strenge normen die we elkaar opleggen, zodat we ze kunnen veranderen.”

Esmée sluit zich daar helemaal bij aan: "Ik krijg straks vast reacties van vrouwen die zichzelf te zwaar vinden: 'Wat goed dat jij dit doet, ik durf al jaren niet in bikini naar het strand.' Dat vind ik sneu voor ze, je mist zo veel van de wereld als je je laat leiden door de oordelen van anderen."

Cover LINDA.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée van Kampen: 'Het gaat nog steeds over hoe ik eruitzie'

Ook Winonah hoopt dat er vrouwen zijn die zich herkennen in haar: "Toen ik jong was, waren er bijna geen rolmodellen waar ik me aan op kon trekken. Ik zag zelden een vrouw zoals ik in de media, ook niet qua huidskleur. Ik besef me nu pas wat voor gemis dat eigenlijk was (...) Laten we vieren hoe mooi we zijn. Iemand als Esmée, die zo comfortabel is met zichzelf, vind ik een voorbeeld voor andere vrouwen."

De hele interviews lees je vanaf woensdag 21 juli in het nieuwe LINDA. augustus nummer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!