Esmée van Kampen Beeld © ANP

Gepeste Esmée van Kampen wilde sproeten van gezicht snijden

20 juli 2021 08:44

Als iemand een gezonde portie zelfspot en zelfvertrouwen heeft, is het Esmée van Kampen wel. Toch was de actrice niet altijd zo zelfverzekerd. In de nieuwe 'LINDA.' vertelt de 33-jarige openhartig over die periode.

"Mijn moeder betrapte me net op tijd in de badkamer"

De Komt een man bij de dokter-ster staat deze maand in bikini op de cover van de nieuwste LINDA., een droom die uitkomt voor Esmée. "De zon op je snoet, je haar in de wind, verkleden, make-uppen, I love it. Als ik daarmee dan ook nog de echte vrouw op een mooie manier kan vertegenwoordigen, dan werp ik me daar graag voor op", vertelt ze in het blad. 

Die weerbaarheid heeft ze aan haar moeder te danken legt de actrice uit: "Zij zei altijd: 'Mensen zullen je pesten, omdat je zwaarder bent, maar er is niks mis met je.'  Ze heeft dat zo vaak benadrukt, dat die zin zich heeft opgestapeld in mij. Hoe ouder ik word, hoe meer ik de waarde ervan inzie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esmée van Kampen: 'Het gaat nog steeds over hoe ik eruitzie'

Dat wil echter niet zeggen dat gemene opmerkingen op social media haar niet raken, maar volgens Esmée zegt het meer over de persoon die het schrijft dan over haar. "Ik doe er in elk geval niks mee, er is namelijk niks mis met mij. Ik volg gewoon mijn eigen koers", aldus de actrice.

Toen ze jonger was, was dat wel even anders. Op de basisschool werd Esmée namelijk enorm gepest vanwege haar sproetjes, iets waar ze nu juist 'heel blij' mee is. "Een meisje maakte me wijs dat het kanker was. Mijn moeder betrapte me net op tijd in de badkamer, ik stond klaar om ze eraf te snijden met een mesje", aldus de actrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka wil kritiek Obese niet horen: 'Begrijp het juist als geen ander'

Het hele interview lees je in het nieuwe LINDA. augustus nummer, dat vanaf woensdag 21 juli in de winkel ligt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!