Beeld © Getty Images

Britse deelnemer Big Brother VIP Australië land uitgezet na rel

19 juli 2021 17:36

Presentatrice Katie Hopkins (46) heeft zich opnieuw niet bepaald geliefd gemaakt. De Britse tv-persoonlijkheid, die bekend staat om haar extreemrechtse opvattingen, wordt namelijk Australië uitgezet, omdat ze op social media had opgeroepen dat ze de quarantaineregels van het land niet zou opvolgen.

"We zullen haar het land uitzetten zodra we dat kunnen regelen"

Hopkins was naar Australië gereisd om deel te nemen aan het reality tv-programma Big Brother VIP. Voordat de opnames zouden beginnen, moest ze in een verplichte hotelquarantaine van 14 dagen in Sydney. De presentatrice had hier echter geen zin in en liet op haar Instagram weten dat ze niet van plan was om zich aan de quarantaine te houden. Haar bericht werd vervolgens opgepikt door de minister van Binnenlandse Zaken, Karen Andrews, die liet weten dat ze het land zou worden uitgezet. "Het is afschuwelijk dat dit individu zich op deze manier heeft opgesteld en ze zal moeten vertrekken. We zullen haar het land uitzetten zodra we dat kunnen regelen", zo liet ze weten aan Australian Broadcasting Corp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Onherkenbare' Thomas van Big Brother showt z'n nieuwe figuur

In een Instagram-video, die inmiddels is verwijderd, noemde Hopkins de lockdowns vanwege de coronacrisis ook al de 'grootste hoax in de menselijke geschiedenis'. Ze zei dat ze van plan was om het hotelpersoneel dat haar maaltijden aan de deur bracht, bang zou maken door hen naakt en zonder mondkapje te begroeten. Dit is geheel tegen de huidige regels in: mensen in quarantaine mogen namelijk de deur van hun hotelkamer pas openen als er 30 seconden zijn verstreken en daarnaast moeten ze ook een mondkapje dragen als ze de deur openen. Andrews noemt de opmerkingen van Hopkins 'beschamend'. "Het is een klap in het gezicht voor al die Australiërs die momenteel in een lockdown zitten en het is absoluut onaanvaardbaar gedrag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien Verschuuren in quarantaine: 'Uit voorzorg'

Seven Network en Endemol Shine Australia (het productiebedrijf achter het programma Big Brother VIP) hebben zondag laten weten dat het contract van Hopkins is opgezegd. "Seven en Endemol Shine veroordelen haar onverantwoordelijke en roekeloze opmerkingen in hotelquarantaine ten zeerste", aldus de bedrijven in een gezamenlijke verklaring. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!