Dominique Weesie Beeld © ANP

Omroepbaas PowNed haalt uit naar makers van Op1

20 juli 2021 03:56

PowNed-voorzitter Dominique Weesie (51) haalt in een interview met 'De Telegraaf' dinsdag hard uit naar zijn NPO-collega's die talkshow 'Op1' maken. Hij noemt dat programma een verschrikking.

"Een talkshow gemaakt door allerlei randstadmeisjes die nooit verder zijn gekomen dan Amersfoort"

'Een talkshow gemaakt door allerlei randstadmeisjes die nooit verder zijn gekomen dan Amersfoort, GroenLinks en D66 stemmen, en ervan overtuigd zijn dat iederéén is overgestapt op havermelk', omschrijft Dominique het praatprogramma.

Ook is hij bepaald niet te spreken over het ontslag van Fidan Ekiz, die samen met haar De Vooravond-collega Renze Klamer het veld moest ruimen bij BNNVARA. "Want toen ze bedachten dat Fidan fijn was voor de allochtonenteller, hadden ze er per ongeluk even geen rekening mee gehouden dat ze ook nog een mening heeft. Ik vind het echt schandalig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg nieuw duo Op1

Omdat de NPO een beperkt aantal omroepen toelaat, moet PowNed zich komend jaar aansluiten bij AVROTROS. Volgens Weesie gaat het daarbij niet om een echte fusie. "En dat lijkt me maar goed ook. We hebben gezien wat er met BNN gebeurde toen dat opging in de VARA. De kleur is er totaal van af. Waar staan ze nu nog voor? Het is hun dood geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Op1 en De Vooravond verhuizen naar Hilversum

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!