Beeld © ANP

Shima Kaes: 'Familie De Mol bood geld om mishandeling te verzwijgen'

21 juli 2021 11:00

Shima Kaes, de ex van Johnny de Mol (42), beweert vandaag in de rechtbank van Den Haag dat de familie De Mol haar zwijggeld heeft geboden om de vermeende mishandeling van haar ex-verloofde voor zich te houden.

Shima heeft dat aanbod afgewezen en geen geld aangenomen, vertelde ze in een statement via een Zoom-verbinding vanuit haar woonplaats in Spanje. 

Het was de eerste keer dat Shima aan het woord kwam over de zaak. Ze spande eerder een kort geding aan tegen de Staat, omdat ze van mening is dat ze geen onafhankelijke beoordeling krijgt van de aangifte die ze vorig jaar deed. Daarin klaagde ze haar ex Johnny de Mol aan voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Dit zou gebeurd zijn in 2015. Voor Shima aangifte deed reageerde de familie De Mol met een aangifte vanwege afdreiging door de advocaten van Shima. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol ontkent poging tot doodslag bij ex: 'Gaat te ver'

Shima is van mening dat het Openbaar Ministerie geen objectief onderzoek kan doen naar de aangifte van mishandeling, als tegelijkertijd wordt onderzocht of ze de familie De Mol geld probeerde af te troggelen. Met een kort geding vraagt Shima nu de aangifte te verplaatsen naar een ander arrondissement. De uitspraak volgt volgende week vrijdag.

 

Peter Plasman, advocaat van Johnny de Mol, heeft inmiddels op de aantijgingen van Shima gereageerd. Hij meldt namens familie De Mol het volgende: "Familie De Mol heeft kennisgenomen van uitspraken gedaan door mevrouw S. Kamali Sarvestani (zich noemende Shima Kaes) tijdens het kort geding dat zij heeft aangespannen tegen de Staat der Nederlanden. Voor een deel bevatten deze uitspraken beschuldigingen aan het adres van Johnny de Mol. Deze beschuldigingen zijn onjuist en eerder door Johnny de Mol reeds gemotiveerd weersproken. De familie De Mol heeft gemeend er verstandig aan te doen aan deze verhalen verder geen aandacht te schenken. Vandaag komt mevrouw Kamali Sarvestani echter weer met een nieuw verhaal inhoudende dat de vrouw van John de Mol haar zwijggeld heeft aangeboden. Familie De Mol benadrukt ten stelligste dat dit onjuist is en dat zij in het verleden vaker slachtoffer is geweest van afpersings- dan wel afdreigingspraktijken. Het is daarbij vast beleid om nooit in te gaan op (financiële) eisen die in dat verband worden gesteld. Ook heeft familie De Mol nimmer aan wie dan ook zwijggeld aangeboden. Ook dat is vast beleid."

Johnny en Shima kregen in 2014 een relatie, waarna ze zich in april 2015 verloofden. Een maand later gingen ze alweer uit elkaar. Eerder noemde John van den Heuvel de aangifte van Shima 'discutabel'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ex Johnny de Mol spant kort geding aan, wil 'onafhankelijke beoordeling'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!