Nikkie de Jager Beeld © ANP

Nikkie de Jager en André van Duin genomineerd voor Pride Award

22 juli 2021 15:26

Nikkie de Jager (27) en André van Duin (74) maken dit jaar kans op de Pride Award. Ook Kamerlid Lisa van Ginneken (49), kunstenaar Naomie Pieter (31) en filmmaker Michiel van Erp (57) kunnen de prijs voor mensen die zich hebben ingezet voor de LHBTI+-gemeenschap winnen.

"De jury is er zeer van onder de indruk hoe de vijf genomineerden zich, in een veelbewogen tijd, op onderscheidende wijze hebben ingespannen voor de LHBTI+-gemeenschap"

De genomineerden zijn gekozen door een jury onder leiding van voorzitter Cornald Maas. "De jury is er zeer van onder de indruk hoe de vijf genomineerden zich, in een veelbewogen tijd, op onderscheidende wijze hebben ingespannen voor de LHBTI+-gemeenschap en daarmee - ook voor de toekomst - het verschil hebben gemaakt", laat Maas weten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Splinter Chabot: 'Misschien past relatie met twee mannen beter bij me'

De Pride Award, die in 2019 door AVROTROS voor het eerst werd uitgereikt, gaat ook naar een 'onbekende LHBTI+-held'. De winnaars worden op 7 augustus bekendgemaakt in de Pride-special Lieve SPLINTR die wordt uitgezonden op NPO 3.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie de Jager over coming-out op school: 'Hun blik veranderde'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!