Beeld © EndemolShine Nederland

Babette van Veen vertraagde GTST-opnames door deze 'eis'

24 juli 2021 14:07

Als voormalig soapdochter van Babette van Veen (53) heeft Stijn Fransen (30) een paar leuke anekdotes klaarliggen over de actrice. In de 'GTST de podcast' doet Stijn een boekje open over hun samenwerking. Zo wilde Babette bij bepaalde scènes altijd koffie drinken.

"Koffie is zo essentieel als je om 7 uur in de maquillage zit en daarna om 8 uur op de set staat"

Tussen 2015 en 2018 hebben 'Sam' en 'Linda' heel wat scènes opgenomen op de set van Meerdijk. Al had Babette volgens Stijn wel last van de nodige opstartproblemen op de vroege ochtend. "Hetgeen dat ik mij kan herinneren en heel erg leuk vond - ik denk dat Buddy dit ook kan beamen - is dat in welke ontbijtscène of in welke scène koffie geschonken kon worden, jij altijd koffie wilde", vertelt Stijn via een voicebericht in de podcast. 

"Dat we daarop wachtten, zeker, want warme koffie is gewoon belangrijk in een scène. Laten we eerlijk zijn. Koffie is zo essentieel als je om 7 uur ['s ochtends] in de maquillage zit en daarna om 8 uur op de set staat." Babette vertelt dat ze voor 8 uur 's ochtends zo vier bakken koffie kan drinken als ze opnames voor GTST heeft. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen had moeite met afscheid GTST-kinderen

Stijn heeft vooral warme herinneringen aan haar tijd samen met Babette, die ze ook wel liefkozend haar surrogaatmoeder noemt. Zo onthult de actrice verder dat het script van Babette op een goede verstopplek lag in de keuken van Bouwhuis. "Dat was heel fijn. Als ik dan even mijn tekst niet wist, wist ik exact waar jouw script lag en kon ik even snuffelen."

In onderstaande afleveringen van Goede Tijden, Zomer Tijden vertelt Babette zelf over haar ervaringen op de set van de langstlopende soap van Nederland. 

Goede Tijden, Zomer Tijden: Babette moest revalideren na ongeluk

12:45
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen had veel moeite met laatste periode Guusje

Kijkers hoeven GTST deze zomer niet te missen, want voor wie álle behind the scenes info uit Meerdijk wil horen, is vanaf vrijdag 9 juli wekelijks GTST de podcast te beluisteren via de bekende podcast kanalen.