Brad Pitt en Angelina Jolie Beeld © ANP

Brad Pitt vecht voor gedeeld voogdijschap: 'Zullen er alles aan doen'

25 juli 2021 06:22

Brad Pitt (57) is het niet eens met de beslissing om de rechter die de scheiding tussen hem en Angelina Jolie (46) behandelde te laten vervangen door een ander. Dat was iets wat de actrice graag wilde nadat bleek dat de betreffende rechter John W. Ouderkirk 'banden zou hebben met haar ex'. Dit meldt 'Page Six'.

"Wij zullen er alles aan doen om de huidige situatie terug te draaien en de kinderen voor de helft van de tijd weer bij hun vader te laten zijn"

Brad kreeg in mei gedeeld voogdijschap toegewezen over de vijf minderjarige kinderen die hij met zijn ex deelt. Omdat hun oudste zoon Maddox al meerderjarig is, valt hij buiten de regeling. Volgens Angelina kwam de rechter tot zijn besluit omdat hij een zakelijke relatie heeft met de advocaten van Brad, 'waardoor zijn beoordelingsvermogen niet meer objectief zou zijn'. Hierdoor heeft Angelina voorlopig weer het volledige voogdijschap over de kinderen en kan Brad hen slechts onder toezicht zien op bepaalde tijden.

Vechtscheiding Brangelina gaat verder: Brad Pitt diep geraakt

01:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Brad Pitt en Angelina Jolie zetten affaire in scène voor paparazzi'

Het juridische team van de acteur laat het er niet bij zitten: "Dit is slechts een technisch obstakel. De feiten zijn nog steeds hetzelfde en dat betekent dat er enorm veel bewijs is dat het besluit van rechter Ouderkirk voor gedeeld voogdijschap in het belang van de kinderen was. Wij zullen er alles aan doen om de huidige situatie terug te draaien en de kinderen voor de helft van de tijd weer bij hun vader te laten zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Aniston: 'Nog steeds bevriend met ex Brad Pitt'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!