Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Reinout Oerlemans Beeld © ANP

Babette van Veen deelt dierbare GTST-herinnering Guusje Nederhorst

25 juli 2021 15:47

Fans van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' hoeven het deze zomer gelukkig niet zonder de populaire Nederlandse soap te doen. De RTL-serie is misschien even niet te zien, maar wel wekelijks te hóren met een eigen podcast. In de derde aflevering is Babette van Veen (53) te gast, die onder andere een bijzondere herinnering aan Guusje Nederhorst deelt.

"Elke dag ging Reinout tegen de ober zeggen dat Guus jarig was"

Als Babette wordt gevraagd wat haar mooiste GTST-herinnering is, hoeft de actrice niet lang na te denken: een cruise met Guusje Nederhorst is haar na al die jaren nog altijd het dierbaarst. "Ik had maar één scène", weet de actrice zich nog te herinneren. "Ik moest ergens aan een of andere kade iemand uitzwaaien. Dat zal wel Arnie (Reinout Oerlemans red.) zijn geweest. Ik weet het eigenlijk niet eens meer… Verder hoefde ik eigenlijk drie keer niets te doen, maar ik heb wel een week op een cruise gezeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Babette van Veen vertraagde GTST-opnames door deze 'eis'

Volgens Babette heeft ze gedurende die week de mooiste eilanden bezocht en zelfs een gokje in het casino gewaagd. "Ik heb daar zelfs nog een foto van, dat we een soort polonaise deden", lacht ze. "En dan gingen we elke dag naar een ander eiland en toevallig was daar dan altijd kermis. Dus we gingen elke dag naar de kermis, en naar een restaurant. En elke dag ging Reinout tegen de ober zeggen dat Guus jarig was. Dus elke avond als wij ergens gingen eten kwam het voltallige personeel 'Lang Zal Ze Leven' zingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST komt met miniserie over knappe dokter Roman

In GTST de podcast krijg je wekelijks een exclusieve 'kijkje' achter de schermen door de cast en crew van Goede Tijden. Iedere week schuiven een castlid en een maker van de soap aan om elkaar het hemd van het lijf te vragen over alles wat met (het maken van) Meerdijk te maken heeft.

Luister de hele aflevering met Babette hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dinand Woesthoff viert 'feest' bij graf Guusje Nederhorst