Marieke en Johan Derksen Beeld © ANP

Marieke Derksen lange tijd bang dat Johan 'de volgende' werd

25 juli 2021 21:37

Marieke Derksen vreesde na de moord op Theo van Gogh in 2004 een tijdje dat haar vader 'de volgende' zou worden. Dat bekende de 41-jarige zondag in een lang gesprek op NPO Radio 1. Marieke vertelde hoeveel impact de moord op Peter R. de Vries op haar had gehad, hoewel zij de misdaadjournalist niet kende.

"Johan houdt zich bezig met randzaken. Peter R. de Vries hield zich echt bezig met echte maatschappelijke dingen"

"Ooit, na de moord op Theo, kwam die gedachte in mij op toen iemand op tv zei: wie is de volgende?" aldus Marieke. "Maar Johan houdt zich bezig met randzaken. Peter R. de Vries hield zich echt bezig met echte maatschappelijke dingen. Dat is veel belangrijker, veel zwaarder. Tegenwoordig ben ik daar niet meer bang voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangrijpend afscheid van Peter R. de Vries in Carré

Marieke gaf talloze bestsellers uit, zoals Gijp, Kieft, Sneijder en Derksen. Toch voelt zij zich nauwelijks thuis in de uitgeverswereld. "Ik ben op het Boekenbal geweest, maar rende snel gillend naar buiten", vertelt ze. "Iedereen vindt zichzelf ontzettend interessant en het is helemaal niet gezellig. Ik zit veel liever in een bruine kroeg met leuke mensen."

Wesley Sneijder windt er geen doekjes om in nieuwe biografie

03:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen klaar met shirtless foto's Ali B: 'Steeds irritanter'

De 41-jarige gaf tot nu toe vooral boeken uit over kleurrijke voetballers: "Maar als Dennis Bergkamp of Arjen Robben zich melden, sta ik ook te juichen. Het hoeft niet alleen te gaan over mensen die altijd in de kroonluchter hebben gehangen of een verslaving hadden. Je kan ook gewoon de sympathie-factor hebben."

De dochter van wil zich de komende jaren meer op boeken over de entertainmentsector gaan richten. "Ik zit nu natuurlijk ook op het snijvlak: mensen als Johan en René van der Gijp zijn voor veel mensen ook niet eens meer voetballers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen haalt nieuwe vriendin Matthijs van Nieuwkerk door het slijk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!