Beeld © KRO-NCRV

Rood licht voor bouw B&B boerin Steffi: 'We geven niet op'

27 juli 2021 16:14

Boerin Steffi (30) heeft al een tijdje grootse plannen voor een eigen Bed and Breakfast, maar de bouw verloopt nog niet helemaal soepel. Sterker nog: die kan überhaupt niet beginnen. Hoewel de gemeente toestemming heeft gegeven, steekt de Raad van State een stokje voor haar toeristische stulp.

"Zonder wrijving geen glans"

Hoewel het even slikken is voor de voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelnemer, zijn buurtbewoners ongetwijfeld minder rouwig om de tegenslag. Zij zijn namelijk fel tegen de komst van de B&B. Aan Omroep Brabant lieten zij eerder weten bang te zijn voor een inbreuk op hun privacy vanwege de drukte die op het verblijf afkomt.

"Ze brengt het als een kleine nevenactiviteit, als B&B. Maar in werkelijkheid wordt het een grootschalige vergader- , verblijfs- en horeca-locatie die door Jan en alleman uit de wijde omtrek kan worden bezocht. Dat leidt straks tot enorme verkeersbewegingen", zo verklaarde een laaiende overbuurman aan de omroep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boerin Steffi niet te spreken over zwangerschap: 'Niks voor mij schijnbaar'

Aan Shownieuws laat Steffi weten teleurgesteld te zijn door dit nieuws, maar ze geeft de hoop niet op. "Het is heel jammer dat het allemaal extra vertraging oploopt hierdoor. Als dit niet was gebeurd, had het er al gestaan en hadden we natuurlijk een top openingsjaar kunnen draaien, nu door corona de meeste mensen ervoor kiezen in eigen land op vakantie te gaan."

Toch zijn er volgens haar wel ergere dingen. "Dit is het risico van ondernemen en we geven het zo maar nog niet op. Ik hoop spoedig te kunnen melden dat de bouw van start zal gaan. Zonder wrijving geen glans."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beschuit met muisjes! Boerin Steffi bevallen van eerste kindje

Bij wiens B&B het wél soepel gaat? Henk Krol. Onze Maxim bezocht hem onlangs en daarbij kon een kleine keuring natuurijk niet ontbreken.

Maxim beoordeelt de B&B van Henk Krol

04:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!