Familie Meiland Beeld © ANP

Miljoenenimperium Meilandjes breidt zich nóg verder uit

27 juli 2021 19:31

Het lijkt erop dat de agenda van de Meilandjes geen dag leeg is, maar toch heeft Erica alweer nieuwe plannen in de pijplijn. Dat vertelt ze in een interview op het zakelijke YouTube-kanaal '7DTV'. Ook deelt ze het immense bedrag dat het Noordwijkse gezin jaarlijks krijgt bijgeschreven.

"Dat kun je wel een miljoenenbedrijf noemen, denk ik, ja"

Erica bevestigt aan presentator Ronnie Overgoor dat zij en Martien momenteel tot de best verdienende tv-sterren van Nederland horen. Zo vangen meer dan een miljoen euro per jaar met hun werk, geld dat in hun BV terechtkomt. Als Ronnie vraagt of het dan een miljoenenbedrijf betreft, antwoordt ze: "Per jaar bedoel je? Dat kun je wel een miljoenenbedrijf noemen, denk ik, ja. Niet heel veel miljoenen hoor."

Volgens Erica zitten hun dochters Maxime en Montana niet in het bedrijf, maar krijgen wel een vergoeding voor het verschijnen in de alom bekende realityserie. Ze sturen daarvoor een factuur. "Bij Martien en mij is alles 50/50."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claire Meiland vindt Martien leuker, Erica is 'stomme oma'

Of ze bang is dat de Meilandjes ooit niet meer in de smaak vallen bij het grote publiek? Nee hoor. "Het zal op een dag wel klaar zijn, ja. Als het zo ver is, dan heeft dat ook weer voordelen." Zich op dat moment voorbereiden doet ze niet. "Hoe moet je je daarop voorbereiden?", vraagt ze zich hardop af. 

Stil zitten doet Erica, naar eigen zeggen de meest zakelijke van het stel, niet. Sterker, ze heeft onlangs nog een nieuwe activiteit toegevoegd aan hun BV. Over de precieze details blijft ze mysterieus, maar ze zegt wel dat het om een webshop gaat. "Dat komt er ook bij ja."

Een optie is ook dat ze met de BV de serie Chateau Meiland in eigen beheer gaan produceren. "Het zou kunnen in de toekomst, ja", aldus Erica. "Ons contract loopt eind dit jaar af, dus het zou kunnen dat we het anders gaan doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

We moeten door! Zesde seizoen Chateau Meiland binnenkort op tv

Martien heeft alles behalve een rustige zomer. De flamboyante ex-kasteelheer verhuist noodgedwongen van Hengelo terug naar Noordwijk waar hij met Erica een miljoenenvilla op de kop tikt. Ondertussen zouden de buren gillend weg willen, maar er is ook veel geluk in de familie. Bij RTL Boulevard vertelde hij er onlangs meer over:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!