Shakira Beeld © ANP

Shakira alsnog voor rechter na 'voldoende bewijs' belastingontduiking

28 juli 2021 21:22

Shakira (44) moet hoogstwaarschijnlijk toch in de rechtbank verschijnen vanwege de aanklacht voor belastingontduiking die in Spanje tegen haar loopt. De rechter oordeelde woensdag volgens El Pais dat er "voldoende bewijs" is dat de Colombiaanse zangeres, die in Barcelona woont, via belastingparadijzen belasting heeft ontdoken. Het Openbaar Ministerie mag de rechtszaak dus doorzetten.

De 44-jarige Shakira wordt ervan beschuldigd tussen 2012 en 2014 een bedrag van meer dan 14,5 miljoen euro te hebben verborgen in ondernemingen. De belastingdienst probeerde de zaak naar eigen zeggen met Shakira te schikken, maar stapte naar justitie toen dat na herhaaldelijke verzoeken niet lukte. Na een onderzoek van drie jaar heeft de rechter woensdag geconcludeerd dat er voldoende bewijs is dat een bedrag van 14,5 miljoen is ontdoken en dat dit moet worden terugbetaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shakira steekt miljoenen in zak na verkoop muziekrechten

De zangeres ontkent alle beschuldigingen en liet eerder via haar advocaten weten destijds niet in Barcelona, maar officieel op de Bahama's te hebben gewoond. Ze zou daarom geen belasting in Spanje hoeven te betalen. Volgens de aanklagers is ze echter tussen 2012 en 2014 geen dag op de Bahama's geweest en verbleef ze meer dan de helft van haar tijd in Spanje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgers staan versteld van 'adembenemende' Shakira in bikini

Shakira woont sinds 2015 officieel in Spanje. De zangeres vertrok naar het land vanwege haar relatie met de Spaanse voetballer Gerard Piqué, met wie ze sinds 2011 samen is en twee kinderen heeft.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!