King Richard Beeld © Warner Bros

Eerste filmtrailer over leven Serena en Venus Williams te zien

29 juli 2021 03:19

Warner Bros heeft de eerste trailer van de biopic over het leven van tenniskampioenen Venus (41) en Serena Williams (39) en hun vader Richard (79), die hen vanaf jonge leeftijd klaarstoomde voor hun imposante carrières, uitgebracht. In de film, getiteld 'King Richard', kruipt mede-producent Will Smith (52) in de huid van vader Richard. Venus en Serena zijn evenals Will producent van de biopic. Dit meldt 'Page Six'.

"Ik had al een plan van 78 bladzijdes voor Venus en Serena geschreven"

De film vertelt het verhaal van de uit Compton afkomstige tenniszusjes, een plaats ten zuiden van Los Angeles die niet altijd even goed bekend stond. Er was destijds veel criminaliteit en onrust, waardoor het voor de grotendeels zwarte gemeenschap moeilijk was om los te breken uit dat stramien. Vader Richard had grote plannen met zijn dochters, ook al was tennis toen vooral een witte, elitaire sport. De meiden bleken er groot talent voor te hebben en sleepten dankzij de strenge trainingen van hun vader diverse titels binnen, om zo uit te groeien tot globale sporticonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith gaat de strijd aan tegen coronakilo's

"Ik had al een plan van 78 bladzijdes voor Venus en Serena geschreven, nog voordat ze geboren waren. Let maar op, deze meiden gaan het maken", aldus Will Smith als Richard Williams in de film. Een van de elementen die producent Warner Bros aan het licht wil stellen is de moeilijkheidsgraad voor jonge zwarte meisjes om het te maken, zeker in een door witte mensen gedomineerde sport. Zo zou Williams zijn dochters altijd gezegd hebben: "Jullie gaan alle kleine zwarte meisjes ter wereld vertegenwoordigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith last van coronakilo's: 'Slechtste vorm van m'n leven'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!