Prins George Beeld © ANP

HBO-serie over prins George krijgt veel negatieve reacties

29 juli 2021 14:26

De eerste beelden van de satirische HBO-animatieserie 'The Prince' over het Britse koningshuis zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Op sociale media wordt de trailer veel bekritiseerd.

"Dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat kinderen het doelwit zijn"

The Prince vertelt met een knipoog over het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George (8) en juist dat vinden veel gebruikers op Twitter 'ongepast' of 'respectloos'. 'Laat kinderen met rust', zo klinkt het.

Ook royaltyjournalist Omid Scobie, schrijver van het veelbesproken boek Finding Freedom over prins Harry en Meghan, deelt die mening. 'De royals zijn in de loop der jaren in tientallen shows geparodieerd (Spitting Image, The Windsors, Saturday Night Live etc.) Maar dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat kinderen het doelwit zijn. Het is dan misschien 'comedy', maar het komt op mij nogal creepy en grensoverschrijdend over.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verjaardag prins George traditiegetrouw gevierd met nieuwe foto

De serie gaat donderdag in première op streamingdienst HBO Max. De serie is geschreven en bedacht door Family Guy-producent Gary Janetti. Ook makers van Bob's Burgers zijn erbij betrokken.

Gary spreekt zelf de stem in van prins George. Andere stemmen komen van onder anderen Orlando Bloom (prins Harry), Sophie Turner (prinses Charlotte), Tom Hollander (prins Philip én prins Charles) en Alan Cumming (als butler Owen).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Satirische Britse animatieserie over royals bijna te zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!