Billie Eilish Beeld © Getty Images

Billie Eilish lyrisch over opnames tweede album: 'Kan wel huilen'

30 juli 2021 08:49

Billie Eilish (19) heeft ontzettend genoten van het maken van haar tweede album Happier Than Ever. De Amerikaanse zangeres noemt het maakproces een van de mooiste tijden die ze ooit heeft beleefd.

"Het was een van de meest bevredigende en diepgaande ervaringen die ik ooit heb gehad met mijn muziek"

"Het was een van de meest bevredigende en diepgaande ervaringen die ik ooit heb gehad met mijn muziek", schrijft de 19-jarige Billie op Instagram over het album dat vrijdag is verschenen. "Ik houd zoveel van elk nummer van dit project dat het me bang maakt als ik eraan denk dat iedereen op de wereld het nu kan luisteren. Ik kan wel huilen."

De zangeres is naar eigen zeggen erg gegroeid tijdens de opnames, op muzikaal en persoonlijk vlak. "Ik heb zoveel meer zelfkennis en zelfreflectie gekregen. Ik wou dat ik kon teruggaan in de tijd en dit album opnieuw kon maken want het was een van de mooiste tijden uit mijn leven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Billie Eilish was niet tevreden met Vogue-cover

Billie werkte voor haar tweede album weer samen met haar broer en producent Finneas O'Connell. "Jij bent mijn wereld en ik had het allemaal niet zonder jou kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Billie Eilish maakt beter album door therapie

Happier Than Ever is de opvolger van Billies succesvolle debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019. Voor de plaat, waarmee ze wekenlang wereldwijd de hitlijsten aanvoerde, won de zangeres drie Grammy Awards.

Onlangs verraste Billie Eilish iedereen nog toen ze met een totaal nieuwe look verscheen op de cover van de Britse Vogue, zoals te zien is in onderstaande video.

Billie Eilish verbaast vriend en vijand met totaal nieuwe look

04:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!