Boris Johnson en vrouw verwachten tweede kind na miskraam

31 juli 2021 17:52

Carrie Symonds (33), de vrouw van de Britse premier Boris Johnson (57), heeft vandaag op haar Instagram laten weten dat ze in verwachting is van haar tweede kindje. Volgens Sky News maakte de Britse first lady het nieuws vanmiddag bekend, maar verwijderde ze ook al heel snel het bericht weer.

"Ik voel me ongelofelijk gezegend"

Symonds schreef dat ze 'hoopte op een regenboogbaby deze kerst'. Een regenboogbaby is een term die onder andere wordt gebruikt voor kinderen die worden geboren na een miskraam. Symonds laat weten dat het voor hen allebei een spannende tijd is. 'Aan het begin van het jaar kreeg ik een miskraam waardoor ik intens bedroefd was. Ik voel me ongelooflijk gezegend om weer zwanger te zijn, maar ook ontzettend zenuwachtig.'

De first lady hoopt dat ze andere vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden, een hart onder de riem te kan steken. 'Vruchtbaarheisproblemen kunnen moeilijk zijn', zo vervolgt ze. 'Vooral als het op sociale media zoals Instagram lijkt alsof alles alleen maar goed gaat. Zelf vond ik het een troost om te horen van mensen die ook verlies hebben meegemaakt, dus ik hoop dat het delen van het verhaal anderen op de een of andere manier ook kan helpen.'

Het is het tweede kindje voor Johnson en Symonds, die in april vorig jaar hun eerste kindje Wilfred verwelkomden. Eind mei trouwde de 57-jarige Johnson met zijn 24 jaar jongere partner Carrie Symonds in het geheim in een kerkelijke ceremonie. Johnson en Symonds waren het eerste ongetrouwde koppel ooit dat in de ambtswoning Downing Street 10 trok.

Voor Johnson is het zijn derde huwelijk. Eerder was hij getrouwd met Allegra Mostyn-Owen en Marina Wheeler. Met de laatste kreeg hij vier kinderen. Johnson heeft ook nog een buitenechtelijke dochter.