Billie Eilish niet tevreden met lichaam: 'Wie is dat wel?'

31 juli 2021 17:49

Billie Eilish is zelfverzekerd en blij met haar leven, maar ze is niet tevreden met haar lichaam. Dat vertelt de Amerikaanse zangeres zaterdag aan The Guardian. "Natuurlijk ben ik niet tevreden met mijn lichaam, wie is dat wel?"

'Daar word ik woest van'

Dat komt onder andere door sociale media, zegt Eilish. "Ik zie mensen online die eruitzien zoals ik er nooit zal uitzien." Daar wordt de 19-jarige Grammy-winnares onzeker van. "Ik weet wat mensen gebruiken om hun foto's er zo mooi uit te laten zien. En ik weet heus wel dat ze er in het echt niet zo uitzien." Maar dat helpt de zangeres alsnog niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish dankbaar voor hulp Justin Bieber

In het liedje OverHeated, dat op haar vrijdag uitgekomen album staat, hekelt ze de onhaalbare schoonheidsstandaarden, met name voor jongeren. "Ik vind het prima dat mensen dingen laten doen aan zichzelf. Ga je gang", zegt de zangeres, bekend van hits als Bad Guy en No Time To Die. Maar het gaat haar te ver als die norm wordt opgelegd aan anderen door "neppe beelden online". "Daar word ik woest van."

Zelf krijgt Eilish ook genoeg kritiek op haar lichaam van onder meer de roddelpers, maar daar heeft ze een truc voor ontwikkeld. "Als ik op het podium sta, neem ik afstand van mijn lichaam." De zangeres, die bekend staat om haar wijde kleding, doet dan alsof ze twee lichamen heeft. "Ik heb zo'n slechte relatie met mijn lichaam, dat zou je misschien niet geloven. Maar daarom neem ik er op zulke momenten maar afstand van. Het moet wel, dan is het niet meer van mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish lyrisch over opnames tweede album: 'Kan wel huilen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!