Scarlett Johansson Beeld © Getty Images

Meerdere sterren volgen Scarlett Johansson na aanklagen Disney

01 augustus 2021 08:39

De verwachting is dat meer Hollywoodsterren zullen volgen na de zaak die Scarlett Johansson (36) heeft aangespannen tegen Disney. Entertainmentadvocaat Matthew Belloni vermoedt dat door haar actie 'de sluizen mogelijk open gaan' en ook andere acteurs en actrices actie zullen ondernemen tegen machtige filmgiganten, meldt 'Mail Online'.

Scarlett Johansson spande een rechtszaak tegen Disney aan nadat bleek dat het bedrijf de nieuwe film Black Widow, waarin ze de hoofdrol speelt, tegelijkertijd in de bioscoop en via hun streamingservice uitbracht. De actrice had bedongen de film eerst exclusief in de bioscoop te laten zien, omdat een deel van de winst daarvan naar haar zou gaan. Maar nu kijkers ook via thuis via Disney+ kunnen kijken, wordt dat bedrag aanzienlijk lager. En omdat deze overeenkomst wél in Scarletts contract was opgenomen, liet de actrice het er niet bij zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans steunen Scarlett Johansson in zaak tegen Disney

Matthew Belloni denkt dat de actrice een voorbeeld is voor andere acteurs. Net als Black Widow werd bijvoorbeeld Cruella, met Emma Stone, ook uitgebracht op Disney+ op hetzelfde moment dat de film in de bioscopen in de Verenigde Staten verscheen. Emily Blunt, momenteel te zien in Jungle Cruise, had eerder al eens bezwaar gemaakt tegen het besluit van Paramount om haar film A Quiet Place Part II eerder dan afgesproken uit te brengen op hun streamingdienst Paramount+. Vrijdag spande acteur Gerard Butler al een rechtszaak aan tegen Nu Image/Millennium Films. Hij beweert dat hij minstens 10 miljoen dollar aan winst verschuldigd is voor de actiefilm Olympus Has Fallen uit 2013.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans steunen Scarlett Johansson in zaak tegen Disney

Disney noemde de zaak overigens triest en verontrustend'. Volgens het bedrijf is de actie van de actrice een 'ongevoelige minachting voor de gruwelijke en langdurige wereldwijde effecten van de COVID-19-pandemie' en heeft ze al 20 miljoen dollar ontvangen voor haar werk. Ze zou dus al 'ruimschoots gecompenseerd' zijn voor het uitbrengen van de film op Disney+.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!